Demokrati på svenskt vis (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Demokratirådets rapport (del 1999)
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
1999-06-01
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Petersson, Olof (red.)
Dimensioner
220 x 160 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Ocgaa,Occ,Ocg
ISBN
9789171507464

Demokrati på svenskt vis

Häftad,  Svenska, 1999-06-01
248
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är demokratin i Sverige annorlunda än i resten av Europa? I så fall - är det bra eller dåligt? Finns det särdrag som är värda att bevara eller skulle Sverige vinna på att det politiska systemet anpassades till förhållandena i andra europeiska länder?

SNS Demokratiråd fortsätter här granskningen av det politiska systemet. 1999 års rapport skildrar den svenska demokratin i ett europeiskt perspektiv. Behöver Sverige en författningsreform? Hur fungerar den svenska rättsstaten? Finns det ett europeiskt offentligt rum i Sverige? Hur lyckad var egentligen personvalsreformen? Det här är några viktiga frågor som tas upp i rapporten.

I Demokratirådet ingår fyra forskare som är nära förtrogna med svenskt samhällsliv: professorerna Klaus von Beyme (Heidelberg), Lauri Karvonen (Åbo), Birgitta Nedelmann (Mainz) och Eivind Smith (Oslo). Rapporten har redigerats av Olof Petersson, professor i statskunskap och forskningsledare vid SNS.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Demokrati på svenskt vis
  2. +
  3. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spion och förrädare : Kalla krigets största spi... av Ben Macintyre (pocket).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »