På spaning efter folkviljan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SNS författningsprojekt
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2003-02-01
Upplaga
01
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Nurmi, Hannu (medf.)
Dimensioner
231 x 155 x 7 mm
Vikt
200 g
SAB
Oc.07
ISBN
9789171508867
På spaning efter folkviljan (häftad)

På spaning efter folkviljan

Häftad Svenska, 2003-02-01
258
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mer än hälften av alla amerikanska medborgare säger att de ibland röstar utan att veta tillräckligt mycket och att de känner sig skyldiga om de inte röstar, meddelar det amerikanska opinionsinstitutet Public Agenda i november år 2000.

Att väljarna är osäkra både om sakförhållanden och partiers eller kandidaters positioner är en av de verkligt stabila observationerna inom samhällsvetenskaperna. Väljarnas osäkerhet eller okunnighet har historiskt använts som argument för att begränsa eller gradera rösträtten, i modern tid för att begränsa den offentliga sfären.

Författarna vill här undersöka hur beslutsfattande grupper påverkas av osäkerhet och varför demokratin trots denna osäkerhet ofta fungerar så bra som den ändå gör. Vidare behandlas också hur olika röstningsprocedurer påverkas av osäkerhet.

Boken ingår i SNS författningsserie, är skriven för den politiskt intresserade allmänheten och förutsätter inga förkunskaper vare sig i matematik eller röstningsteori.

Per Molander är tekn dr och var 1997-2002 forskningsledare vid SNS. Hannu Nurmi är professor i statsvetenskap vid Åbo universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På spaning efter folkviljan
  2. +
  3. Äganderätt och demokrati : svensk grundlagsdebatt under 1990-talet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äganderätt och demokrati : svensk grundlagsdeba... av Karl-Göran Algotsson (häftad).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Molander