Auschwitz och det moderna samhället (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
1994-01-01
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Gustaf Gimdal, Richard Gimdal
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
211 x 135 x 19 mm
Vikt
450 g
SAB
Oaa,Koafh-a.54
ISBN
9789171730381
Auschwitz och det moderna samhället (häftad)

Auschwitz och det moderna samhället

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 1994-01-01
231
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Många gånger är jag glad om jag finner en handfull goda och originella tankar i en bok: den här rymmer en uppsjö, och bidrar, enligt min åsikt, som inget annat verk till vår förståelse av vad det var som egentligen hände: en ovärderlig text.

ur Peter Englund: Brev från Nollpunkten

En central tes i Baumans tänkande är att en så fasansfull händelseutveckling som den under nazisttiden är möjlig på grund av människans rationalitet. »Det rationella försvaret av ens egen överlevnad fordrade att man inte motsatte sig den andres undergång.» Han formulerar vidare något som har utomordentlig giltighet även i dag: »I ett system där rationalitet och etik pekar i motsatta riktningar, är humaniteten den stora förloraren».

ur Roy Andersson: Vår tids rädsla för allvar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Auschwitz och det moderna samhället
 2. +
 3. Det svenska tillståndet : en antologi om brottsutvecklingen i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det svenska tillståndet : en antologi om brotts... av Amir Rostami, Jerzy Sarnecki, Ulf P Arborelius, Amber Beckley, Shilan Caman (häftad).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Auschwitz och det moderna samhället. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nya perspektiv och historiska förklaringar
  Professor Per, 31 december 2021

  Jag läste denna bok som en del i utbildningen i idéhistoria vid Umeå universitet. Jag har länge intresserat mig för massutrotningen under andra världskriget och Baumans bok gav mig ett helt nytt perspektiv på den frågan. Jag uppskattade också hans historiska tillbakablickar som förklarade hur antisemitismen kunde få så starkt fäste i Europa.

 2. Unik och viktig bok
  Pascal , 6 maj 2019

  Detta är en mycket viktig bok som påtalar att ondskan inte är vad vi tror den är. Bauman är i en mening inte särskilt originell (vilket han medger) men han drar samman ett antal tänkares perspektiv och tillför flera goda egna. HÖGST LÄSVÄRD!

 3. Tänkvärd!
  Bo Johansson, 5 februari 2014

  Boken ger upphov till en hel del tankar av lite djupare slag kring människan och samhället. Baumans funderingar kring massans psykologi och teknologins utveckling och rationalitet är minst sagt intressanta. Han vänder nära nog upp och ner på åtminstone min värld!

 4. Sällan är det böcker känns så angelägna som denna,...
  toccata, 23 november 2013

  Sällan är det böcker känns så angelägna som denna, inte för sina historiska kopplingar enbart, utan för de paralleller man omöjligt kan låta bli att dra till dagens dogmatiska nyliberala retorik som ofta bygger på förnedring, nedvärdering och uteslutning, precis som då, en tid vi inbillar oss att tro är historia.

  En upplysande bok, intellektuellt stimulerande, utan pekpinnar, som bland annat belyser det rationella byråkratiska moderna samhället, som ifrågasätter, som inte duckar för ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Zygmunt Bauman