Medierna Och Moderniteten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2002-01-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Sven-Erik Torhell
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
SILJESTRÖM, SONIA, 1942-
Dimensioner
209 x 135 x 20 mm
Vikt
425 g
SAB
Bs
ISBN
9789171731586

Medierna Och Moderniteten

Häftad,  Svenska, 2002-01-01
216
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vilken roll spelar medierna i de moderna samhällenas uveckling? Vilka är de sociala effekterna av nya former av kommunikations- och informationsspridning, från uppfinningen av tryckpressen till de globala kommunikationsnätverkens expansion idag?
Dessa frågor griper sig den engelske sociologen John B. Thompson sig an i denna bok. Han visar hur medierna har omvandlat samhällslivets rums- och tidsdimension och skapat interaktionsformer som inte längre är knutna till ett gemensamt rum. Denna omvandling har vidsträckta konsekvenser och påverkar olika sidor av våra liv, alltifrån de mest intima personliga erfarenheterna till maktens former.

Thompsons bok har blivit ett samhällsvetenskapligt standardverk om medier och kommunikation genom att förena ett brett och historiskt förankrat perspektiv med insikter från modern samhällsteori. John B. Thompson är verksam i Cambridge. Han har vid sidan av denna bok utgivit böcker om hermeneutik och ideologiteori och senast en bok om politiska skandaler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medierna Och Moderniteten
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John B Thompson