Faderskapets omvandlingar : frånvarons socialpsykologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skriftserien Studier av samtidskultur
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2004-12-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
15 x 209 x 134 mm
Vikt
280 g
SAB
Oac,Ohjb
ISBN
9789171732101
Faderskapets omvandlingar : frånvarons socialpsykologi (häftad)

Faderskapets omvandlingar : frånvarons socialpsykologi

Häftad Svenska, 2004-12-01
185
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ett stort antal barn förlorar varje år kontakten med sina fäder. Hur h anterar barnen denna frånvaro, vilka spår sätter den, hur samspelar ål der, klass och kön i skapandet av en »frånvarons socialpsykologi»? Det ta är frågor som Thomas Johansson undersöker i denna bok, som kombiner ar fallstudier med teoretiska diskussioner om identitet, manlighet, fa derskap och identifikation. Thomas Johansson är professor i socialpsyk ologi och verksam vid Centrum för kulturstudier och vid Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Boken ingår i serien Studie r av samtidskultur som ges ut av Centrum för kulturstudier vid Götebor gs universitet i samarbete med Daidalos.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Faderskapets omvandlingar : frånvarons socialpsykologi
  2. +
  3. Manlighetens omvandlingar : ungdom, sexualitet och kön i heteronormativitetens gränstrakter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Manlighetens omvandlingar : ungdom, sexualitet ... av Thomas Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Johansson

Övrig information

Ett stort antal barn förlorar varje år kontakten med sina fäder. Hur hanterar barnen denna frånvaro, vilka spår sätter den, hur samspelar ålder, klass och kön i skapandet av en »frånvarons socialpsykologi»? Detta är frågor som Thomas Johansson undersöker i denna bok, som kombinerar fallstudier med teoretiska diskussioner om identitet, manlighet, faderskap och identifikation. Thomas Johansson är professor i socialpsykologi och verksam vid Centrum för kulturstudier och vid Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Boken ingår i serien Studier av samtidskultur som ges ut av Centrum för kulturstudier vid Göteborgs universitet i samarbete med Daidalos.