Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Medarbetare
Forsemalm, Joakim (förf.) / Ristilammi, Per-Markku (förf.) / Andersson, Åsa (förf.) / Lalander, Philip (förf.) / Thörn, Catharina (förf.) / Johansson, Thomas (red.) / Sernhede, Ove (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Oabba-cz Göteborg,Oabba-cz Malmö
ISBN
9789171732354
Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö (häftad)

Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö

Häftad,  Svenska, 2006-05-01
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö Kan levereras innan julafton
Denna bok handlar om de omvandlingar som två storstäder, Göteborg och Malmö, genomgått under de senaste decennierna. Den framhåller tre förhållanden: postindustrialism, globalisering och migration.
Den postindustriella utvecklingen har inte bara förändrat städernas ekonomiska liv utan också stadslandskapet. Denna utveckling är i sin tur sammanflätad med den ekonomiska globaliseringen. På folkhemmets tid var Göteborg och Malmö infogade i nationella politiska mål. För de två städerna handlar det idag om anpassning till den globaliserade marknaden. Samtidigt har den globala omflyttningen av männi-skor gjort städerna mångkulturella. Även om Göteborg och Malmö inte direkt kan jämföras med Los Angeles eller andra »globala städer» kan liknande konfliktmönster, med bas i etnisk, social och kulturell särbehandling, skönjas också här.

Boken ingår i Skriftserien STUDIER AV SAMTIDSKULTUR som utges av Centrum för Kulturstudier vid Göteborgs universitet.

Ove Sernhede är professor i socialt arbete och Thomas Johansson i socialpsykologi. Båda är verksamma vid Centrum för kulturstudier vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Denna bok handlar om de omvandlingar som två storstäder, Göteborg och Malmö, genomgått under de senaste decennierna. Den framhåller tre förhållanden: postindustrialism, globalisering och migration. Den postindustriella utvecklingen har inte bara förändrat städernas ekonomiska liv utan också stadslandskapet. Denna utveckling är i sin tur sammanflätad med den ekonomiska globaliseringen. På folkhemmets tid var Göteborg och Malmö infogade i nationella politiska mål. För de två städerna handlar det idag om anpassning till den globaliserade marknaden. Samtidigt har den globala omflyttningen av männi-skor gjort städerna mångkulturella. Även om Göteborg och Malmö inte direkt kan jämföras med Los Angeles eller andra »globala städer» kan liknande konfliktmönster, med bas i etnisk, social och kulturell särbehandling, skönjas också här. Boken ingår i Skriftserien STUDIER AV SAMTIDSKULTUR som utges av Centrum för Kulturstudier vid Göteborgs universitet. Ove Sernhede är professor i socialt arbete och Thomas Johansson i socialpsykologi. Båda är verksamma vid Centrum för kulturstudier vid Göteborgs universitet.