Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Medarbetare
Forsemalm, Joakim (förf.) / Ristilammi, Per-Markku (förf.) / Andersson, Åsa (förf.) / Lalander, Philip (förf.) / Thörn, Catharina (förf.) / Johansson, Thomas (red.) / Sernhede, Ove (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Oabba-cz Göteborg,Oabba-cz Malmö
ISBN
9789171732354
Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö (häftad)

Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö

Häftad Svenska, 2006-05-01
205
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok handlar om de omvandlingar som två storstäder, Göteborg och Malmö, genomgått under de senaste decennierna. Den framhåller tre förhållanden: postindustrialism, globalisering och migration.
Den postindustriella utvecklingen har inte bara förändrat städernas ekonomiska liv utan också stadslandskapet. Denna utveckling är i sin tur sammanflätad med den ekonomiska globaliseringen. På folkhemmets tid var Göteborg och Malmö infogade i nationella politiska mål. För de två städerna handlar det idag om anpassning till den globaliserade marknaden. Samtidigt har den globala omflyttningen av männi-skor gjort städerna mångkulturella. Även om Göteborg och Malmö inte direkt kan jämföras med Los Angeles eller andra »globala städer» kan liknande konfliktmönster, med bas i etnisk, social och kulturell särbehandling, skönjas också här.

Boken ingår i Skriftserien STUDIER AV SAMTIDSKULTUR som utges av Centrum för Kulturstudier vid Göteborgs universitet.

Ove Sernhede är professor i socialt arbete och Thomas Johansson i socialpsykologi. Båda är verksamma vid Centrum för kulturstudier vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Storstadens omvandlingar : postindustrialism, globalisering och migration. Göteborg och Malmö
  2. +
  3. Låt alla stenar rulla - lärande, estetik, samhälle. En vänbok till Ove Sernhede

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låt alla stenar rulla - lärande, estetik, samhä... av Thomas Johansson, Johan Söderman (häftad).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Denna bok handlar om de omvandlingar som två storstäder, Göteborg och Malmö, genomgått under de senaste decennierna. Den framhåller tre förhållanden: postindustrialism, globalisering och migration. Den postindustriella utvecklingen har inte bara förändrat städernas ekonomiska liv utan också stadslandskapet. Denna utveckling är i sin tur sammanflätad med den ekonomiska globaliseringen. På folkhemmets tid var Göteborg och Malmö infogade i nationella politiska mål. För de två städerna handlar det idag om anpassning till den globaliserade marknaden. Samtidigt har den globala omflyttningen av männi-skor gjort städerna mångkulturella. Även om Göteborg och Malmö inte direkt kan jämföras med Los Angeles eller andra »globala städer» kan liknande konfliktmönster, med bas i etnisk, social och kulturell särbehandling, skönjas också här. Boken ingår i Skriftserien STUDIER AV SAMTIDSKULTUR som utges av Centrum för Kulturstudier vid Göteborgs universitet. Ove Sernhede är professor i socialt arbete och Thomas Johansson i socialpsykologi. Båda är verksamma vid Centrum för kulturstudier vid Göteborgs universitet.