Ungdom och kulturens omvandlingar : åtta essäer om modernitet, ungas skapande och fascination inför svart kultur (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2006-10-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 135 x 22 mm
Vikt
420 g
SAB
Oabkba,Ijx-qa
ISBN
9789171732439
Ungdom och kulturens omvandlingar : åtta essäer om modernitet, ungas skapande och fascination inför svart kultur (häftad)

Ungdom och kulturens omvandlingar : åtta essäer om modernitet, ungas skapande och fascination inför svart kultur

åtta essäer om modernitet, ungas skapande och fascinationen inför svart kultur

Häftad, Svenska, 2006-10-01
225
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ungdom och kulturens omvandlingar består av åtta essärer, indelade i fyra avdelningar. De inledande essäerna tar sin utgångspunkt i den osäkerhet som genomsyrar den senmoderna, avtraditionaliserade vardagen. Mot denna bakgrund har det blivit allt nödvändigare att förstå, tolka och skapa sin värld för att finna sammanhang och mening. Ungas upptagenhet av symboler, stilar, kulturella koder och egen kulturproduktion har sin grund i att de i dessa kan utforska och skapa sig själva och sin identitet. Bokens andra huvudtematik kretsar runt hur vita ungdomar i Väst fascinerats av och tagit över element från svart, afroamerikansk storstadskultur. I diskussionen om dessa fenomen aktualiserar boken också en rad av det samtida, »mångkulturella» samhällets problem som segregation, rasism och främlingsfientlighet.

Ove Sernhede är professor i socialt arbete och verksam vid Centrum för kulturstudier vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdom och kulturens omvandlingar : åtta essäer om modernitet, ungas skapande och fascination inför svart kultur
  2. +
  3. Ungdomskultur, stil och smak

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomskultur, stil och smak av Erling Bjurström (häftad).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ove Sernhede

Övrig information

Ungdom och kulturens omvandlingar består av åtta essärer, indelade i fyra avdelningar. De inledande essäerna tar sin utgångspunkt i den osäkerhet som genomsyrar den senmoderna, avtraditionaliserade vardagen. Mot denna bakgrund har det blivit allt nödvändigare att förstå, tolka och skapa sin värld för att finna sammanhang och mening. Ungas upptagenhet av symboler, stilar, kulturella koder och egen kulturproduktion har sin grund i att de i dessa kan utforska och skapa sig själva och sin identitet. Bokens andra huvudtematik kretsar runt hur vita ungdomar i Väst fascinerats av och tagit över element från svart, afroamerikansk storstadskultur. I diskussionen om dessa fenomen aktualiserar boken också en rad av det samtida, »mångkulturella» samhällets problem som segregation, rasism och främlingsfientlighet. Ove Sernhede är professor i socialt arbete och verksam vid Centrum för kulturstudier vid Göteborgs universitet.