Snäll (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2008-10-30
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Lotta Eklund
Illustratör/Fotograf
Svein Nyhus
Dimensioner
265 x 246 x 6 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcf
ISBN
9789171732774
Snäll (inbunden)

Snäll

(6 röster)
Inbunden, Svenska, 2008-10-30
169
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Snäll är en bok av konstnärsparet Gro Dahle och Svein Nyhus. det är en munter, poetisk och bråkig bok som yngre barn lätt kan förstå och leva sig in i, medan större barn och vuxna också ser undertexten.
Författaren Gro Dahle leker med ord och rytmer, tecknaren Svein Nyhus illustrerar vilt och starkt. Uttryckskraften är stor - och originell.
Snäll är en bilderbok som vänder sig till barn från ca 5 år, till föräldrar och alla vuxna som har med barn att göra.
Snäll fick det norska förläggarpriset, Brageprisen, 2002 för bästa barnbok.

En urstark tjej i en urstark bok - opassande intensiv och annorlunda och humoristisk... Nu kommer äntligen fullträffen "Snill" ut på svenska.
/Ulla Rhedin i DN

Sedelärande historia om vikten av att våga ta plats. En av årets vackraste bilderböcker för alla små och stora som varit för snälla i sina liv.
/Lotta Olsson i DN

Lilla rena, rara, duktiga, glänsande Lussi i bilderboken Snäll, blir till slut så utslätad att hon försvinner - precis som Ninni i Osynliga barnet. Bilderna förstärker händelseförloppet med förvrängda proportioner och våldsam gestik. Till slut är läsaren lika skrikfärdig som Lussi.
/Cay Corneliuson listar 2008 års bästa barnböcker i Svd

Alltför sällan, men ibland kommer det bilderböcker som med sina konstnärliga kvaliteter och sitt existensiella djup framkalla läsar-andnöd. Det norska författarparet Gro Dahle och Svein Nyhus berättelse om den rena, snälla och väluppfostrade rosettprydda lilla flickan Lussi är just ett sådant konstverk.
/Stina Zethreaus listar 2008 års bästa barnböcker i DN

Lussi är den oändligt välartade flickan som strikt håller sig inom Svein Nyhus rutor och ramar, hans bakgrunder av siffror och tabeller talar om ett samhälle som prioriterar Ordning och Reda. Kanske har även Norge sin Jan Björklund?.. En av de allra bästa bilderböckerna i år.
/ Britt Jakobsson i LT

»Dahle-Nyhus tre böcker för barn (och vuxna, vill jag hävda) är bland de vackraste jag läst, och det är en fröjd att någon vill ta barn på sådant allvar.»
/Jenny Rydqvist i Sydsvenskan

»Det finns ingen slumpmässighet eller slentrian i det som uttrycks här. De här böckerna är gjorda med stor konstnärlig integritet och stor inlevelse. Man vill bara citera och citera. Böckerna ser mer än de ger sig ut för att se, ger mer än de påstår sig ge. Lösningarna erbjuds inte på bekostnad av skildringen, utan som en del av den, som en möjlighet bland andra.»
/Nora Hämäläinen i Ny Tid om Gro Dahle och Svein Nyhus bilderböcker
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snäll
  2. +
  3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gro Dahle