Verksamma verksamheter : att bättre förstå, hantera och utveckla verksamheter för kvalitet och effektiv resursanvändning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2011-05-17
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
252 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789171733399

Verksamma verksamheter : att bättre förstå, hantera och utveckla verksamheter för kvalitet och effektiv resursanvändning

Häftad,  Svenska, 2011-05-17
195
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Media diskuterar ständigt tillkortakommanden i verksamheter som sjukvård, äldreomsorg och habilitering. Verksamhetschefer som får kritik säger sig ofta vilja se över rutinerna, men steget från en sådan (kanske välbehövlig) översyn och från att formulera handlingsplaner och värdegrunder till att åstadkomma verkliga och varaktiga förändringar är som regel stort. Förändringsprocesser kan vara långa och krävande.
Verksamma verksamheter är en studie av och en handledning i förändringsarbete och vägar till kvalitetshöjning, med fokus inte minst på självreflektion, kunskap och lärande.

Våra exempel är hämtade från verksamheter som riktar sig till personer med funktionsnedsättningar, påpekar bokens fem författare i förordet, men det är påfallande generella insikter och kunskaper som kommit fram när vi reflekterat kring och analyserat förändringar och utveckling inom omsorger, skola och habilitering, i nystartade verksamheter och olika projekt där vi medverkat. Vi både tror och vet att det går att dra paralleller till andra verksamheter.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av hur verksamheter fungerar, utvecklas och förändras: tillsynspersoner, medarbetare, vägledare, coacher samt chefer av olika slag.

De fem författarna har tillsammans en mycket bred erfarenhet av arbete med människor och av att professionellt reflektera över sådant arbete. De har under tio år successivt utvecklat det idé- och kunskapssystem om verksamheter som presenteras i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Verksamma verksamheter : att bättre förstå, hantera och utveckla verksamheter för kvalitet och effektiv resursanvändning
  2. +
  3. Förändring som tillstånd : att leda förändrings- och utvecklingsarbete i företag och organisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förändring som tillstånd : att leda förändrings... av Bo Ahrenfelt (häftad).

Köp båda 2 för 551 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna