Bild och dialektik : essäer i urval (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2014-06-02
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Carl-Henning Wijkmark
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
439 g
SAB
Dbc.5
ISBN
9789171734303
Bild och dialektik : essäer i urval (häftad)

Bild och dialektik : essäer i urval

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-06-02
239
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kulturkritikern Walter Benjamin (1892?1940) hade med sig anteckningsboken överallt och satt ofta och skrev på kaféer. Kanske bidrog den omständigheten till den sinnliga fräschör och improvisatoriska rörlighet som kännetecknar också hans mest intrikata och subtila resonemang. Benjamin tyckte om att leta där ingen annan letade, blottlägga symboliska dimensioner i sammanhang där sådana ansågs frånvarande eller betydelselösa. Han uppskattade gamla leksaker och gamla vykort och andra slags förbisedda ting och utvecklade (med Theodor W. Adornos beteckning) ?en mikroskopisk blick? på verkligheten. Det är den spännvidden vad gäller både perspektiv och uttryckssätt som gör honom så stimulerande att läsa. Det händer hela tiden saker i hans texter, med hans texter: varje mening är så att säga ny.
"Bild och dialektik" rymmer bland annat några av Benjamins mest uppmärksammade och inflytelserika texter, som ?Liten fotografihistoria?, ?Konstverket i reproduktionsåldern? och ?Historiefilosofiska teser?, texter det är svårt att föreställa sig den moderna diskussionen om konst och kultur och historia utan. Beskrivningen i den nionde historiefilosofiska tesen av hur ?Historiens ängel? av en storm från paradiset hjälplöst slungas baklänges in i framtiden och alltså blickar bakåt istället för framåt skulle rentav kunna kallas clairvoyant.
Volymen är en idealisk introduktion till Benjamins omfattande skrifställarskap. Den utkom ursprungligen 1969 och trycktes om 1991, men har sedan länge varit utgången.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bild och dialektik : essäer i urval
 2. +
 3. Om hasch

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om hasch av Walter Benjamin (häftad).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bild och dialektik : essäer i urval. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svar på tidigare kundrecension
  Simon, 16 april 2021

  En annan kund har skrivit att bindningen är dålig. Detta verkar har korrigerats i efterföljande tryck för mitt exemplar är helt och känns gediget, som Daidalos böcker brukar vara.

 2. Bindningen är dålig!
  Per Eric Berggren, 24 april 2017

  Innehållet är lysande, men bindningen av boken är dåligt utförd, sidorna släpper. Vi är en hel kurs som köpt boken nyligen och vi sitter med en massa lösa sidor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Walter Benjamin