Manifest för en ny realism (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2014-12-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Ida Andersen
Medarbetare
Andersson, Philipp (form)
Dimensioner
184 x 137 x 10 mm
Vikt
218 g
SAB
Ddb
ISBN
9789171734365

Manifest för en ny realism

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-12-12
178
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns det bara tolkningar och åter tolkningar, men inga egentliga fakta? Existerar det inte någon värld utanför texten? Är allt beroende av våra begrepp?
I detta Manifest för en ny realism, som fått stor uppmärksamhet i Italien, vänder sig filosofen Maurizio Ferrraris med kraft mot det postmodernistiska tänkande som ifrågasätter begrepp som ?verklighet?, "sanning" och ?objektivitet?. Den intellektuella frigörelse som postmodernisterna - eller åtminstone somliga av dem - har utlovat uppfattar Ferraris som bedrägligt illu sorisk. Och som en inbjudan till ett intellektuellt och kulturellt självmord.
Ferraris drar en tydlig gräns mellan ontologi och epistemologi, vad som finns och vad vi vet. Allting är inte beroende av våra begreppsscheman, men vissa delar av verkligheten är det. Sociala objekt som pengar skiljer sig från naturliga objekt som träd och stenar, men det hindrar oss inte från att ha objektiv kunskap om båda typerna av objekt.

Maurizio Ferraris, född 1956, är professor i filosofi vid universitetet i Turin. Han är författare till en lång rad böcker och Manifest för en ny realism summerar hans arbete under de senaste decennierna inom kunskapsteori, ontologi och estetik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Manifest för en ny realism
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maurizio Ferraris