Att gå i huvudpersonens skor D. 1 : föreställningsvärldar, förutsägelser och inferenser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2015-10-23
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Anna Sörmark
Dimensioner
270 x 210 x 10 mm
Vikt
450 g
SAB
E
ISBN
9789171734624

Att gå i huvudpersonens skor D. 1 : föreställningsvärldar, förutsägelser och inferenser

Häftad,  Svenska, 2015-10-23
216
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Att gå i huvudpersonens skor" ger en modell för hur lärare kan arbeta med skönlitteratur med fokus på studiet av karaktärer. En viktig del är hur lärarna använder högläsningen till att utveckla elevernas egen läsning. Lucy Calkins och Kathleen Tolan visar också på hur man med hjälp av formativ bedömning och vägledande samtal kan stödja det enskilda barnet så att hen kan gå vidare och läsa alltmer komplexa texter.

?Målet för undervisningen i denna första del är att hjälpa barnen in i berättelsens värld, att leva med karaktärerna, att känna med dem och oroas med dem. Det handlar med andra ord om en estetisk läsning, med Louise Rosenblatts terminologi.

?Denna bok följs upp av ytterligare en del, Att gå i huvudpersonens skor del II, som handlar om närläsning och om hur man skapar teorier om karaktärerna i en bok, en efferent läsning.

Lucy Calkins förestår The Reading and Writing Project vid Teachers College vid Columbia University i New York. Under mer än 30 år har hon och hennes tankesmedja utvecklat arbetet med läsning och skrivning bland New Yorks lärare, men även bland lärare över hela USA.
?Kathleen Tolan arbetar vid samma institut. Hon har under många år lett utvecklingsarbetet med läsning. Nu arbetar hon med att undervisa läsutvecklare, rektorer och administratörer, i synnerhet tillsammans med personal i skolorna i Södra Bronx, Harlem och Scarsdale. Hon har också en ledande roll i institutets sommarkurser i läs- och skrivutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att gå i huvudpersonens skor D. 1 : föreställningsvärldar, förutsägelser och inferenser
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna