Därför gör kärlek ont. En sociologisk förklaring (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2016-04-05
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Svenja Hums
Medarbetare
Andersson, Philipp (form)
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
497 g
SAB
Oac
ISBN
9789171734778
Därför gör kärlek ont. En sociologisk förklaring (häftad)

Därför gör kärlek ont. En sociologisk förklaring

(3 röster)
Häftad Svenska, 2016-04-05
231
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"På sätt och vis började jag skriva denna bok i tankarna redan som ung. Den är resultatet av hundratals, kanske tusentals samtal med nära vänner och främlingar som gjort mig häpen och förbryllad över det kaos som präglar vår tids romantiska och sexuella förbindelser. Hur kommer det sig att kvinnorna i de fyra länder som jag bott i som vuxen (Frankrike, USA, Israel och Tyskland), trots sin styrka och självständighet står rådlösa inför männens undanglidande beteende. Varför är vår självkänsla så beroende av kärlek? Förorsakade kärleken samma lidande förr som den gör idag? I vår kultur uppmanas vi i första hand att leta efter svaren på detta slags frågor i en jobbig barndoms dolda historia och se vårt trassliga kärleksliv som tecken på någon psykisk defekt. Jag hoppas kunna ifrågasätta denna uppmaning och förklara varför kärleken gör ont genom att belysa den sociala, snarare än den psykologiska kontext som kvinnor och män möts i."

Så skriver Eva Illouz om sitt arbete med "Därför gör kärlek ont". Boken rymmer en grundlig diskussion om kärlekens förhållande till historiska och sociala omständigheter. Illouz belyser inte minst hur valet av kärlekspartner förändrats - och därmed den romantiska fantasin. Boken är en milstolpe i forskningen om de förändringar som kärlekslivet och äktenskapet har genomgått sedan modernitetens begynnelse.

"[Jag] fyller ett halvt kollegieblock med citat som jag vill göra om till väggbonader." /Kristofer Folkhammar i Aftonbladet.

"Psyket i all ära, men underskatta aldrig kärlekens sociologi! Eva Illouz analyserar - lödigt och oavbrutet intressant - partnerval och kärlekssorg med den kapitalistiska marknaden." /Malin Ullgren tipsar om 2014 års bästa böcker i DN

"Skippa kärleksromanerna och skänk i stället bort denna skärskådan av modernitetens romantik. Sociologen Eva Illouz polemiserar mot individfokuserade sätt att förklara varför kärlek åsamkar oss så mycket smärta - och argumenterar för att våra känslor i hög grad är en produkt av det omgivande samhället. Ögonöppnande läsning." /Adam Svanell tipsar om 2014 års bästa böcker i SvD

"En fascinerande analys av kärleken i senmoderniteten." /Isabelle Ståhl i Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Därför gör kärlek ont. En sociologisk förklaring
  2. +
  3. Därför tar kärleken slut : de negativa relationernas sociologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Därför tar kärleken slut : de negativa relation... av Eva Illouz (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Illouz