Därför är jag inte feminist : ett feministiskt manifest (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2018-01-15
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Hillevi Jonsson
Medarbetare
Sjödén, Pelle (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
85 g
SAB
Ohja
ISBN
9789171735362
Därför är jag inte feminist : ett feministiskt manifest (pocket)

Därför är jag inte feminist : ett feministiskt manifest

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-01-15
59
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Har dagens feminism upphört att vara en i grunden upprorisk och samhällskritisk rörelse och istället mer och mer kommit att handla om livsstilsval och omfördelningspolitik inom den etablerade ordningens ramar? Har feminismen fokuserat för mycket på identitetsfrågor och glömt bort aspekter som klass och ekonomi? Riskerar den berättigade vreden över patriarkalt förtryck att leda till ett okritiskt grupptänkande och en självrättfärdig offermentalitet?

Jessa Crispins bok ställer ett antal viktiga frågor till dagens och morgondagens feminister. Frågor som kanske kan provocera. Men Crispin är inte intresserad av provokationer för provokationernas egen skull. Hon vill få läsaren att tänka efter ordentligt och betrakta sig själv, men inte nödvändigtvis hålla med om allt. Och hon vill inte avskaffa feminismen, hon vill uppfinna den på nytt.

"Nu har jag läst ut Jessa Crispins bok Därför Är Jag Inte Feminist. Det var länge sen jag strök under så mycket i en bok. Ännu längre sen jag kände mig så anklagad och samtidigt så mentalt uppfriskad." /Nina Åkestam

"The author"s ferocious critique effectively reframes the terms of any serious discussion of feminism. You"ll never trust a you-go-girl just-lean-in bromide again. Forget busting glass ceilings. Crispin has taken a wrecking ball to the whole structure." /Kirkus starred review

"Very, very funny. . . . The whole book is packed with delightfully offbeat prose . . . as raw as it is sophisticated, as quirky as it is intense." /The Chicago Tribune
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Därför är jag inte feminist : ett feministiskt manifest
 2. +
 3. Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Templet i öknen : så köpte Qatar världens störs... av Olof Lundh (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Därför är jag inte feminist : ett feministiskt manifest. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mindre bra översättning
  Erin, 9 november 2018

  Boken lägger fram en del intressanta poänger men man bör vara noggrann med att förstå att kontexten är ytterst amerikansk. Därav känns vissa idéer igen medan andra är nya och inte direkt applicerbara på den svenska kontexten.
  Med det sagt så skulle jag nog hellre ha läst denna på sitt originalspråk då översättningen inte känns ordentlig. Vid flera tillfällen reagerade jag på att meningen lät konstig på svenska men om man tänkte den på engelska blev dem mycket mer begriplig, ett sådär betyg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jessa Crispin