Kalla dem vid deras rätta namn : amerikanska kriser (och essäer) (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2019-09-13
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Helena Hansson
Originaltitel
Call them by their true names. American crises (and essays)
Dimensioner
190 x 130 x 25 mm
Vikt
465 g
SAB
Oc
ISBN
9789171735690

Kalla dem vid deras rätta namn : amerikanska kriser (och essäer)

Inbunden,  Svenska, 2019-09-13
213
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ljuga i offentligheten går att göra på många olika sätt, påpekar Rebecca Solnit i förordet till essäsamlingen "Kalla dem vid deras rätta namn". "Man kan ljuga genom att blunda för hela sfärer som påverkar och påverkas, utelämna viktig information eller låta bli att koppla ihop orsak och verkan, genom att framställa information på ett oriktigt sätt - vinkla den eller ge den fel proportioner, eller genom att använda förskönande omskrivningar för våld eller baktaleri av helt normala aktiviteter (...)".

"Kalla dem vid deras rätta namn" belyser en rad centrala politiska problem i dagens USA och inte bara där. Texterna handlar bland annat om Donald Trumps obotliga ensamhet, klimatkrisen som våldsutövning, våra möjligheter att hålla hoppet om en rimligare värld vid liv och vikten av att inse att olika slags förtryck (baserat på klass, kön eller ras) kan vara olika uttryck för samma destruktiva maktstrukturer. Men central i alla bokens texter är frågan om vilket språk vi använder för att beskriva och förstå vår belägenhet. Genom att värna om språkets precision och nyansrikedom, värnar vi på samma gång om vår framtid.

Rebecca Solnit, född 1961 och bosatt i San Francisco, är författare, journalist och politisk aktivist. Daidalos har av Solnit tidigare publicerat "Gå vilse. En fälthandbok" (2012), "Det avlägset nära" (2014), "Män förklarar saker för mig" (2015), "Wanderlust" (2017) och "Alla frågors moder" (2017).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kalla dem vid deras rätta namn : amerikanska kriser (och essäer)
  2. +
  3. Deras kris, våra lösningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Deras kris, våra lösningar av Susan George (häftad).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rebecca Solnit