Globalisering under press (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2020-02-04
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Mats Dannewitz Linder
Originaltitel
The globalization backlash
Dimensioner
12 x 171 x 120 mm
Vikt
230 g
SAB
Ob
ISBN
9789171735751

Globalisering under press

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-02-04
195
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Knappast något begrepp i den nyare politiska historien är så omstritt som globalisering. Dagens reaktioner mot globaliseringen kommer från både höger och väns ter, och det är inte alltid så lätt att urskilja vad som är vad i detta motstånd. I denna bok försöker Colin Crouch bringa reda i striden om globaliseringen. Han beskriver hur nyliberalismen utmanas på högersidan av konservativa krafter som värnar om nation och tradition, och kosmopolitismen på vänster sidan utmanas av ett värnande av nationalstaten som en förutsättning för väl färds staten. Crouch argumenterar för att det varken är möjligt eller önskvärt att reversera globali seringen. Utan globaliseringen hade världen varit fattigare och de internationella relationerna mindre fredliga. Men en oreglerad globalisering är ohållbar. Globaliseringen måste räddas från sig själv genom övernationella institutioner som kan bringa marknaderna under politisk kontroll, när nationalstaterna inte kan göra det. Det krävs också nationella reformer som motverkar social ojämlikhet, främjar solidaritet och gör att städer och regioner som varit globaliseringens förlorare inte lämnas i sticket och kan återvinna sin stolthet. Ekonomisk nationalism resulterar i ett nollsummespel, den enda far bara vägen är att nationerna samfällt reglerar flödena av varor, kapital och människor.

Colin Crouch är författare till den uppmärk sammade boken "Postdemokrati" (2011). Han är pro fessor emeritus i statsvetenskap vid universitetet i Warwick.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Globalisering under press
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Colin Crouch