Pragmatism och kosmologi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2020-04-02
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Richard Matz
Dimensioner
17 x 196 x 131 mm
Vikt
475 g
SAB
Dbcd
ISBN
9789171735782

Pragmatism och kosmologi

Häftad,  Svenska, 2020-04-02
216
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den amerikanske filosofen Charles Sanders Peirce (1839-1914) är så gott som okänd i vårt land, men internationellt bekant som upphovsman till den amerikanska pragmatismen, en filosofi syftande till att befria vetenskapen ur dess positivistiska återvändsgränd till förmån för en konsekvensetisk, ansvarsbetonad linje. Peirce gjorde epok görande insatser i relationslogik, matematik och semiotik, men skänkte med sin vida lärdom och sitt oförskräckta problemsinne viktiga impulser också åt discipliner som estetik, idéhistoria, kosmologi och teologi.

Under större delen av sitt verksamma liv var han utstött ur det akademiska livet; det var mest bara den berömde psykologen William James och några till som troget stödde honom. Ingen sammanfattande redovisning av sitt tänkande lyckades han få tryckt, däremot en mängd uppsatser i skilda tidskrifter. Först i vår tid börjar Peirce få den uppskattning han förtjänar.

I den här boken presenteras några centrala uppsat ser av denne udda tänkare, som var så före sin tid. Boken är försedd med orienterande inledning och med förklarande anmärkningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pragmatism och kosmologi
  2. +
  3. Självbetraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självbetraktelser av Marcus Aurelius (pocket).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »