Totalitarismens ursprung (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
625
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Jim Jakobsson
Dimensioner
230 x 155 x 40 mm
Vikt
1120 g
SAB
Ocgaa
ISBN
9789171736079

Totalitarismens ursprung

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-09-10
257
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Nu finns 'Totalitarismens ursprung' äntligen i bragdöversättning av Jim Jakobsson. Att läsa den är som en olidlig vandring ner i en europeisk kolgruva; mörkret förtätas, syret tunnas ut, hettan från helvetet stiger." Per Wirtén i Expressen

Hannah Arendt var en av det förra århundradets viktigaste politiska filosofer. Hennes banbrytande studie av nazismen och stalinismen som totalitära regimer publicerades 1951 och omarbetades sedan på 1960-talet. Den ger, med hennes egna ord, "en historisk redogörelse för de element som kristalliserades i totalitarismen". I bokens första del studerar Arendt antisemitismens historia och i den andra 1800-talets imperialism, för att i den tredje delen ta sig an den helt nya form av statsstyre som hon kallar totalitarism, eftersom det eftersträvar ett totalt herravälde över individ och samhälle. Den totalitära visionen är att "organisera människornas oändliga mångfald och skillnader som om hela mänskligheten bara vore en enda individ", och ytterst att härska över hela världen. Detta herravälde förutsätter terrorn och i dess förlängning koncentrationslägret, som enligt Arendt är inbegreppet av totalitarismens logik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Totalitarismens ursprung
 2. +
 3. Människans villkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människans villkor av Hannah Arendt (häftad).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Totalitarismens ursprung. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den viktigaste boken idag
  p1dda, 17 januari 2022

  Mycket välskriven med mycket utförliga referenser.
  Arendt skriver från egen erfarenhet hur farlig totalitarianismen är. Oavsett utbildning och intelligens är vi alla benägna att bli förförda av masspsykos där folket blir hypnotiserade av en skicklig demagog och förvandlas från tänkande individer till en i massan som gör allt för "saken", t.o.m att offra sina barn och sitt eget liv.
  Många har feltolkat vad vi ska lära oss från nazismen och förintelsen men Arendt visar med tydlighet va... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hannah Arendt