En god flyktingpolitik (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2022-09-13
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
354 g
SAB
Ohdf
ISBN
9789171736512
En god flyktingpolitik (häftad)

En god flyktingpolitik

Häftad Svenska, 2022-09-13
201
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
När politiker talar om restriktioner i flyktingpolitiken hävdar de ofta att sådana är nödvändiga ur ett realistiskt perspektiv. De som vill göra det lättare för flyktingar att ta sig till Sverige - eller vill utöka flyktingars rättig­heter här i landet - uppfattas då som verklighetsfrånvända idealister. Politiker säger sig ofta införa restriktioner "med tungt hjärta", de är tvingade att göra det av "rådande omständigheter". Men realism är inte moraliskt neutral och verklighetsbeskrivningarna kan också ifrågasättas.

Statsvetaren Clara Sandelind vänder sig i En god flyktingpolitik mot tanken att en moraliskt god flyktingpolitik skulle stå i motsättning till en verklighetsförankrad sådan. Hon hävdar att flyktingar och mottagarländer tillhör en politisk världsordning som innebär rättigheter och skyldigheter och diskuterar både de alternativ som i praktiken står flyktingar till buds och de konsekvenser som hårt kontrollerade gränser kan få. Boken tar upp och tar ställning till flyktingpolitikens grundläggande frågor: Vem bör räknas som flykting? Vilka skyldigheter har stater gentemot flyktingar? Vilka hänsyn kan rättfärdiga en restriktiv politik? Vilka rättigheter och skyldigheter bör flyktingar ha i mottagarländerna? Hur bör en global flyktingpolitik utformas?

Clara Sandelind forskar och undervisar vid University of Manchester.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En god flyktingpolitik
  2. +
  3. Templet i öknen : så köpte Qatar världens största sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Templet i öknen : så köpte Qatar världens störs... av Olof Lundh (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »