Samtider : perspektiv på 2000-talets idéhistoria (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
354
Utgivningsdatum
2023-03-20
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 135 x 21 mm
Vikt
516 g
SAB
Be
ISBN
9789171736772

Samtider : perspektiv på 2000-talets idéhistoria

Häftad,  Svenska, 2023-03-20
273
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan vi tolka vår samtid? Vad utmärks den egentligen av? Vilken betydelse har det förflutna för den tid i vilken vi lever? Sådana övergripande frågor har inga enkla svar. Vår samtid är alltför heterogen, komplex och motsägelsefull för att kunna fångas in med några sammanfattande begrepp eller någon enkel karakteristik. Postmodernismbegreppet som användes flitigt under 1980- och 1990-talen för att beskriva samtiden har, liksom flera andra "postbegrepp", fått minskad betydelse. Kanske är det så att vi i vår samtid, i skuggan av den eskalerande miljö- och klimatkrisen, tenderar att förhålla oss till en pre-apokalyptisk framtid i stället för det förgångna som prefixet "post" pekade mot?

Antologin "Samtider" ger fjorton perspektiv på samtidens idéhistoria, från sekelskiftet 2000 till idag. Den spänner över politiska idéer, medierapportering, fenomen som digitalisering, nyare teorier om kön och sexualitet, perspektiv på sekularism, samtida konst och diskussionen om humanioras roll vid universiteten och i samhället. Skribenterna kommer från olika akademiska discipliner: idéhistoria, historia, konstvetenskap, filosofi och juridik.
Bokens redaktörer, Anders Burman och Lena Lennerhed, är idéhistoriker verksamma vid Södertörns högskola. I antologin medverkar Erika Alm, Maria Bexelius, Henrik Bohlin, Anders Burman, Victoria Fareld, Rasmus Fleischer, Dan Karlholm, Shamal Kaveh, Pia Laskar, Lena Lennerhed, Katarina Leppänen, Mikela Lundahl, Sharon Rider, Magnus Rodell, Fredrik Svenaeus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtider : perspektiv på 2000-talets idéhistoria
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna