Spår av tro 1-2 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
1995-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
265 x 215 x 10 mm
Vikt
590 g
Antal komponenter
1
ISBN
9789171790798
Spår av tro 1-2 (häftad)

Spår av tro 1-2

Häftad,  Svenska, 1995-01-01
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I Spår av tro lär eleverna känna Bibeln och den kristna traditionen. De går även vidare till andra trosinriktningar och målet är att de ska utveckla respekt och tolerans för andra människors olika sätt att tro. Spår av tro ger eleverna möjlighet att reflektera över religiösa, moraliska och etiska frågor.

Serien Spår av tro består för årskurs 1-3 av två elevböcker och två lärarhandledningar, en för de två första skolåren och en för årskurs 3. De kan användas lika väl i åldersblandade klasser som i homogena.

Texterna i elevböckerna är lättlästa, skrivna med tanke på att eleverna själva ska kunna läsa dem redan från år 1. Böckerna går tidigt att använda som läxläsbok.

Spår av tro 1-2
Spår av tro 1-2 börjar i kyrkan. Vi tar upp att det finns olika sätt att tro och eleverna ser ett första samband mellan det som finns i samhället i dag och Bibelns berättelser. Om man följer bokens uppläggning arbetar man sedan under resten av höstterminen i ettan med Bibeln - ett bibliotek, Ansvar för skapelsen, Jag och Den första julen. Under vårterminen får eleverna veta en del om vad Jesus gjorde under sin verksamma tid. - Vid påsktid behandlas kapitlet påsk, med Jesu död och uppståndelse.

Under det andra skolåret ligger betoningen på Gamla testamentets texter om de tre patriarkerna och om Israels folk i Egypten. Spår av tro 1-2 slutar med Mose död.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna