Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2015-10-13
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
460 g
SAB
Ea
ISBN
9789172059801

Lärandematriser

Att få eleven att förstå

(12 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-10-13
394
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lärandematriser beskriver målen ur elevers perspektiv, så begripligt att de själva kan bedöma sitt eget och kamraters lärande. Boken Lärandematriser - Att få eleven att förstå visar steg för steg hur du skapar lärandematriser med andra lärare och ger mängder av undervisningsexempel. Du lär dig förtydliga progressionsnivåer i iakttagbara handlingar som ger eleven verklig kontroll över sitt lärande.

Lärandematriser kopplar ihop mål, undervisning och bedömning i ett enda dokument och fungerar lika bra för alla skolstadier och ämnen; ett kraftfullt verktyg i klassrummet för effektivare respons och lärande. Bedömningen blir mer likvärdig och förenklas då lärandematriser utgår från kunskapskrav och lätt kan överföras till summativa omdömen.

Boken riktar sig till alla blivande eller verksamma lärare i grundskola och gymnasium, till skolledare och inte minst till lärarutbildare och lärarfortbildare.

Om författaren
Författaren Johan Alm är lärare och föreläsare. Han har skrivit bedömningsstöd för Lgr 11 och en masteruppsats om formativ bedömning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lärandematriser
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Lärandematriser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderar!!!
  Ardian Rama, 18 december 2020

  Denna bok ska en pedagog ha tillgång till, du får många bra tips och idéer på hur du gör en lärandematris på egenhand och behöver inte tanka in färdiga. Du som pedagog ska skapa utifrån vad dina elever kan och vilka mål vill du ska sträva efter. :)

 2. Inget för lågstadieläraren
  Civ, 14 september 2018

  Inte så användbar för lågstadielärare. Får idéer men inga matriser för de lägre åldrarna. Hade större förväntningar på boken. Användbar för högre klass.

 3. Omvälvande
  Leif-Harald Liebendörfer (Alingsås), 12 april 2017

  Mycket intressant och efter ett tag inser jag hur omvälvande den är. I synen på kunskap och vad verkligt lärande är, i hur vi som enskilda lärare kan förändra hela upplägget om vi gör ett arbete tillsammans: Hur vi gör att eleverna förstår hur de kan nå väldigt långt.

 4. Ett måste för lärare
  Per Åke Ingmar Andersson, 9 november 2016

  Flera tips få hur du kan eleverna att första kunskapskraven, exempel på matriser där det tydligt framgår vad som skiljer olika krav

 5. Lärare, ska du läsa en bok i sommar - läs den här!
  Lisa, 16 juni 2016

  Jag kan inte nog höja den här boken till skyarna!

  Visst har jag jobbat med matriser förut, i flera år faktiskt men inte på det här sättet. Vill du komma åt hur du ska lära eleverna lära, att det blir det viktiga? Då har du hittat rätt, den här boken handlar om att få eleverna att förstå processen och den är så mycket mer än matriser. Jag kan inte vänta på att få börja pröva att arbeta så här i praktiken. Läs, läs och gör!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Johan Alm