Landet som glömde Gud : hur Sverige under 1900-talet formades till världens mest sekulärindividualistiska land (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2022-08-22
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
239 x 165 x 35 mm
Vikt
866 g
SAB
Cj-c.5,Cga
ISBN
9789172171336
Landet som glömde Gud : hur Sverige under 1900-talet formades till världens mest sekulärindividualistiska land (inbunden)

Landet som glömde Gud : hur Sverige under 1900-talet formades till världens mest sekulärindividualistiska land

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-08-22
319
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sverige är allt annat än landet lagom. Vårt land utmärks av världens mest sekulära och individualistiska värderingar. Men hur gick det till? Hur kunde ett traditionellt Sverige, präglat av små gemenskaper och en kristen kultur, omformas till ett land där individens oberoende blivit vår tids självklara grundprincip? Denna vandring genom 1900-talet har sitt huvudfokus på de 44 år där ett parti hade makten och kunde genomföra en historiskt och internationellt unik omvandling av ett land. Den här boken analyserar tre statsministrar Per Albin Hansson, Tage Erlander och Olof Palme men också ett fåtal andra, mycket hängivna samhällsomvandlare som under några avgörande decennier förändrade Sverige i grunden. Men omvandlingen präglades inte enbart av socialistiska idéer, utan också av liberala. Förändringen genomfördes på tre områden: kyrkan, skolan och familjen. Vilka strategier använde reformatorerna på respektive område? Vilket motstånd mötte de, och hur lyckades socialdemokratin ändå genomföra en så genomgripande samhällsförändring att deras samhällsvision till slut accepterades även av den politiska oppositionen? Detta är den första övergripande studie som gjorts om den politiska process som drev fram det sekulära och individualistiska Sverige. Välkommen med på en historisk resa genom det land som inte är som andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Landet som glömde Gud : hur Sverige under 1900-talet formades till världens mest sekulärindividualistiska land
  2. +
  3. Prästerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prästerna av Gunnar Wetterberg (inbunden).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Landet som glömde Gud : hur Sverige under 1900-talet formades till världens mest sekulärindividualistiska land. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant
    Henrik Mjörnell, 29 mars 2023

    Per Ewerts bok som bygger på hans avhandling förklarar varför vårt land ser ut som det gör. Mycket gedigen och klargörande!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Ewert