Den fasansfulla brännaren : ett mysterium för Ryska kyssen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2016-10-26
Upplaga
1
Förlag
En bok för alla
Originaltitel
Ryska kyssen och den fasansfulla brännaren
Medarbetare
Jansson, Alexander (form)
Illustratör/Fotograf
Peter Bergting
Dimensioner
179 x 110 x 14 mm
Vikt
116 g
SAB
Hcf
ISBN
9789172217454

Den fasansfulla brännaren : ett mysterium för Ryska kyssen

Pocket,  Svenska, 2016-10-26
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Polisen står maktlös och det alla frågar sig är: VEM sätter ett helt hus i lågor på bara några sekunder och är försvunnen från platsen innan någon ens hunnit tända sin sovrumslampa? Vem är så snabb med dunk, bensin och tändstickor?
Det går en pyroman lös i staden Broborg och alla undrar när han ska slå till igen. Men plötsligt har Broborg fått en ny superhjälte, en mystisk flygande hund med croissantvingar som lyckas knäcka både sedelförfalskare och gåtan med pyromanen.

Med galen fantasi och stor språklig aptit lyckas Frida Nilsson skapa en helt egen värld där ingenting är omöjligt, fylld av oförglömliga karaktärer. På ett oefterhärmeligt sätt har hon skrivit en historia som är besläktad med såväl Det susar i säven som Stålmannen och Gudfadern. De underbara illustrationerna står Peter Bergting för.

"Frida Nilssons styrka som författare är, förutom det lysande språket med de färgrika metaforerna, att hon äger en förlösande humor. Hennes klartänkta reflektioner vittnar om ett stort intresse för människor och deras bakgrund. Ryska kyssen och den fasansfulla Brännaren, är faktiskt den mest spännande och bästa boken i genren som jag har läst på mycket länge. Ibland är det ett privilegium att vara recensent."
Ingeborg Ahlander

"Jag gillar Harriet och hennes antihjälte-personlighet. Det är skönt med en hjälte som inte är perfekt, utan får lov att vara både egoistisk, lat och dryg. Också en del av berättelsens bikaraktärer är roliga."
Marie Pettersson, Helsingborgs Dagblad

"omöjligt att inte ryckas med i Frida Nilssons galna historia"
Sydsvenskan

"Nilssons historia är absurd och lagom galen men har även allvarligare inslag. Det finns frustrationer och tillkortakommanden också i djurens värld. En spirande förälskelse sprider dock ljus, språkets ordglädje ger lyft åt meningarna, och Peter Bergtings illustrationer har en trivsam 50-talsstil."
Lena Kåreland, SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den fasansfulla brännaren : ett mysterium för Ryska kyssen
  2. +
  3. Min kluriga pysselbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min kluriga pysselbok av Sanna Sporrong (häftad).

Köp båda 2 för 121 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frida Nilsson