Sagan om Turid. Kungadottern (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sagan om Turid (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2017-10-16
Förlag
En bok för alla
Dimensioner
177 x 110 x 17 mm
Vikt
154 g
SAB
uHc
ISBN
9789172217577

Sagan om Turid. Kungadottern

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-10-16
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jag vill inte gifta mig. Jag vill lära mig att skriva. Jag vill se andra platser. Mer än den här lilla byn. Far är gammal nu och jag vet att jag ska bli drottning efter honom. Min fostermor vill att jag ska bli en völva, en spåkvinna, som hon. Men jag vill inte! Jag vill leka ett tag till, med Sten, med Njord. Jag vill att allt ska vara som förut.

Turids värld är en hård vikingavärld. Den vintern då svälten slår hårt mot den lilla byn ställs allt på sin spets. Turid behöver använda alla krafter hon har för att överleva - även sådana krafter som hon ännu inte fullt ut har lärt sig att bemästra...

Kungadotterna är den första delen i Elisabeth Östnäs läsar- och kritikerrosade trilogi Sagan om Turid.

Kungadottern vann Slangbellan för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur och så här lyder juryns motivering:

Sagan om Turid: Kungadottern är något så ovanligt som en historisk skildring med inträngande psykologisk blick och ett rafflande äventyr i samma berättelse. Dessutom skriven på ett språk som berikar. Med fantasi och trovärdighet har Elisabeth Östnäs lyft vikingasagan till ett dokument om människans djupaste livsvillkor.

"Elisabeth Östnäs har skrivit en av de mest genomarbetade skönlitterära skildringarna jag läst om vikingatiden, en slags uppvisning i folkbildning och sannolikt en blivande klassiker..."

Steven Ekholm, DN

"Det är uppfriskande med en feministisk vinkel på en historisk epok som ofta skildrats ur ett manligt perspektiv, och med en hjältinna som får vara både rädd och modig, självständig och otrygg, klok och dumdristig. Turid är en karaktär som stannar kvar..."

Jönköpings-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sagan om Turid. Kungadottern
 2. +
 3. Sagan om Turid. Krigstid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagan om Turid. Krigstid av Elisabeth Östnäs (inbunden).

Köp båda 2 för 205 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sagan om Turid. Kungadottern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst

  Gillar hela trilogin om Turid, om hur de levde och kämpade med små medel, köpte första boken, men inom en vecka så hade jag samtliga tre, ville inte att det skulle ta slut.

 2. Fantastisk bok!
  Li Nolin, 15 juli 2021

  Följ med på äventyr i vikingatiden. Lättläst, bra och du får lära dig saker genom boken om vikingar och deras värld. Rekommenderas starkt!

 3. PLUS

  missat dessa böcker pga 12-15 år-tycker alla kan/bör läsa den, ja det är en saga och skriven för målgruppen, men denna saga innehåller så mycket om "hur det va" sett ur dotterns synvinkel, inte förskönat utan real. tiden är 700-talet-1100 talet och denna triologi, är som lexikon för kommande litteratur om denna tid.!!!!! innehåller tom ordlista= postivt .=) -rekommenderas för alla- läste ut på en dag, får lära sig om hugin, munin=tanke/själ om oden Frigg balder höner mm mm mycket bra!! ! tr... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Östnäs