Brottsoffer - Från teori till praktik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2001-10-01
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Pettersson, Åke (medf.), Hägglund, Bo (medf.)
Dimensioner
240 x 155 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Oepa-c
ISBN
9789172231153
Brottsoffer - Från teori till praktik (häftad)

Brottsoffer - Från teori till praktik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2001-10-01
270
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Länge var det framför allt brottslingen som uppmärksammades av rättsväsendet, forskare och samhällsdebattörer. Först under de senaste decennierna har intresset också börjat riktas mot kriminalitetens offer.

I dag pågår i Sverige ett viktigt utvecklingsarbete för att förbättra stödet till brottsoffer. Det gäller till exempel utsatta kvinnor och barn samt offer för rasistiskt och homofobiskt våld. Den nya boken Brottsoffer ingår som en del i detta utvecklingsarbete. I boken beskrivs brottsoffers reaktioner och behov samt redovisas hur polisen och andra aktörer i lokalsamhället tillsammans kan ge ett bättre stöd till brottsoffer. Den ger också en aktuell översikt av forskning, lagstiftning och debatten inom brottsofferområdet.

Boken vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom polisen men även inom resten av rättsväsendet samt inom hälso- och sjukvården och den sociala sektorn. Den kan även fungera som utbildningsmaterial för personer engagerade i ideella organisationer, till exempel brottsoffer- och kvinnojourer. Andra som kan ha utbyte av innehållet i denna bok är journalister, politiker och personer verksamma i de lokala brottsförebyggande råden.

Magnus Lindgren är brottsofferforskare vid Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet och lektor vid Polishögskolan i Stockholm.

Karl-Åke Pettersson är polisöverintendent vid Rikspolisstyrelsen och lärare vid Försvarshögskolan.

Bo Hägglund är kriminalkommissarie och expert på brottsofferfrågor vid Rikspolisstyrelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsoffer - Från teori till praktik
  2. +
  3. Utsatta och sårbara brottsoffer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utsatta och sårbara brottsoffer av Magnus Lindgren, Karl-Åke Pettersson, Bo Hägglund (inbunden).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna