Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2011-02-18
Upplaga
3
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
242 x 165 x 10 mm
Vikt
147 g
SAB
Oe
ISBN
9789172234352
Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen (häftad)

Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2011-02-18
124
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Samhället är uppbyggt av lagar och regler - något som inte bara påverkar juristers arbete. Detta är en lärobok skriven för studenter som läser juridik som en större eller mindre del av sin utbildning, men som inte ska bli jurister. Alla som arbetar med rättsregler behöver inte bara specialkunskap inom sitt eget område utan också en förståelse för rättssystemet som helhet, för hur man arbetar med juridik och olika rättskällor. Boken är skriven för att kunna användas både på allmänna introduktionskurser i juridik och på grundkurser som inriktas mot särskilda rättsområden.

I boken behandlas bland annat vad juridik är och hur olika rättsregler är uppbyggda; den juridiska metoden, de olika rättskällorna och hur man kan söka juridisk information - hur man tolkar lag och läser rättsfall. Dessutom beskrivs lagstiftningsprocessen och skillnaderna mellan olika rättsområden. I ett avsnitt behandlas också hur man skriver en promemoria i ett juridiskt ämne. Till denna tredje upplaga har innehållet omarbetats främst mot bakgrund av förändringar inom domstolsorganisationen, grundlagsändringarna som har trätt ikraft i januari 2011 och EU:s Lissabonfördrag.

Mattias Nilsson är advokat verksam vid White & Case Advokatbyrå i Stockholm. Han undervisar studenter på juristutbildningen i Stockholm och studenter på andra utbildningar vid KTH, Högskolan i Gävle och Folkuniversitetet samt yrkesverksamma. Han har tidigare arbetat som journalist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridiken : en introduktion till rättsvetenskapen
  2. +
  3. Förvaltningsrätt : en introduktion för professionsutbildningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningsrätt : en introduktion för professi... av Annika Staaf, Lars Zanderin (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mattias Nilsson