Finansiering med fastigheter som säkerhetsunderlag - Köp pant, hyra och jordabalkens gränser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2013-01-01
Upplaga
1
Förlag
Jure
Dimensioner
245 x 162 x 25 mm
Vikt
626 g
ISBN
9789172235434
Finansiering med fastigheter som säkerhetsunderlag - Köp pant, hyra och jordabalkens gränser (häftad)

Finansiering med fastigheter som säkerhetsunderlag - Köp pant, hyra och jordabalkens gränser

Häftad Svenska, 2013-01-01
603
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Säkerhet i fast egendom uppnås traditionellt genom upplåtelse av panträtt. Avseende kommersiell användning av fastigheter i transaktioner omfattande högre värden utgör dock inte fastighetspant den enda, i vissa fall inte ens den huvudsakliga, formen för användande av fast egendom i säkerhetssyfte. Finansiering sker i stor utsträckning med användning av alternativa finansieringsformer och -tekniker.

Beroende på syfte och behov kan säkerhet exempelvis uppnås genom fastighetsleasing, pant i aktier eller andelar i fastighetsägande bolag, mezzanine-lån, ring fence-strukturer, eller komplexa finansieringsformer som paketerar och strukturerar tillgångar på ett sådant sätt att de kan användas som underlag för obligationsutgivning.

I den civilrättsliga avhandlingen Finansiering med fastigheter som säkerhetsunderlag - Köp pant, hyra och jordabalkens gränser, behandlas olika finansieringsformer och -tekniker som kan användas som alternativ eller komplement till traditionell panträtt enligt 6 kap. JB. Avhandlingen utgör en omfattande analys av skärningen mellan modern finansiering och klassisk lagstiftning i form av JB.

Avhandlingen innehåller analyser av kommersiella avtal och villkor som används vid finansiering med fastigheter som säkerhet i vid mening. De alternativa finansieringsformerna och -teknikerna diskuteras och problematiseras utifrån ett sammantaget helhetsperspektiv. Särskild vikt läggs vid avtalen och villkorens överensstämmande och förenlighet med vissa tvingande regler, formkrav och sakrättsliga bestämmelser i JB.

Elisabeth Ahlinder är verksam som forskare och lärare vid juridiska institutionen, Stockholms universitet. Under den tid som avhandlingen skrevs var Elisabeth anställd på Mannheimer Swartling Advokatbyrå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Finansiering med fastigheter som säkerhetsunderlag - Köp pant, hyra och jordabalkens gränser
  2. +
  3. Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt upplaga 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridik - civilrätt, straffrätt, processrätt up... av Konrad Lundberg, Johan Schüldt, Theddo Rother-Schirren, Anders Lagerstedt, Catharina Calleman (häftad).

Köp båda 2 för 1174 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabeth Ahlinder