Polisens vapenanvändning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2018-01-05
Upplaga
3
Förlag
Bruun Juridik
Dimensioner
242 x 165 x 10 mm
Vikt
426 g
SAB
Oepb-c
ISBN
9789172236974
Polisens vapenanvändning (häftad)

Polisens vapenanvändning

Häftad Svenska, 2018-01-05
359
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När en polis i sin tjänsteutövning avlossar sitt vapen mot en människa ges detta naturligt nog stort utrymme i alla medier. Författarna tar upp och granskar kända fall från 1990 och framåt där användande av skjutvapen medfört dödsfall. Antalet rättsfall har således utökats i denna nya upplaga och till dessa har fogats några fall där risken för fatala följder varit mycket nära.
De rättsliga förutsättningarna för när polisen får använda skjutvapen klarläggs. Brottsbalkens ansvarsfrihetsgrunder liksom polislagen och skjutvapenkungörelsen beskrivs.

Boken tar upp den forskning som föreligger om hur det mänskliga psyket fungerar i en livshotande stressituation. Reaktionstiden mellan beslutet att skjuta och det faktiska avlossandet av vapnet behandlas.

Nyheter i denna upplaga är bl.a. ett till stora delar nyskrivet avsnitt om skjutvapenanvändning med stöd av laga befogenhet/skjutvapenkungörelsen och en uppdatering av rättsfall där polis använt skjutvapen med detta stöd. Vidare är rättsfallen med dödlig utgång uppdaterade t.o.m. september 2017. Dessutom ges en särskilt noggrann genomgång av den uppmärksammade skjutningen i Varberg 2013.
Gösta Westerlund har skrivit flera uppskattade läro- och handböcker för polisen.

Nya medförfattare i denna upplaga är Linus Hagstedt, polis och tidigare ämnesansvarig för vapenutbildningen vid Polishögskolan i Solna samt Magnus Wahlund, polis och jurist samt tidigare vapeninstruktör vid polisen i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Polisens vapenanvändning
  2. +
  3. Polisers rätt att skjuta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Polisers rätt att skjuta av Annika Norée (häftad).

Köp båda 2 för 685 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna