Upphandlingens grunder - en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2019-01-20
Upplaga
5
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
242 x 164 x 20 mm
Vikt
504 g
SAB
Odc:oe
ISBN
9789172237599
Upphandlingens grunder - en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna (häftad)

Upphandlingens grunder - en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna

Häftad Svenska, 2019-01-20
359
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den offentliga upphandlingen och upphandlingen i försörjningssektorerna i Sverige omsätter årligen uppskattningsvis drygt 683 miljarder kronor, vilket motsvarar omkring 17 procent av BNP. På många områden är det offentliga den i särklass största köparen av varor, tjänster och byggentreprenader. I stort sett all offentlig verksamhet och en betydande del av det svenska näringslivet påverkas därför av rättsutvecklingen på upphandlingsområdet.

De senaste årens utveckling, med bland annat nya bestämmelser om arbetsrättsliga villkor och upphandling av välfärdstjänster samt en ständig ström av nya lagförslag och ny rättspraxis från såväl EU-domstolen som svenska domstolar, innebär i många avseenden förändrade förutsättningar för offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna.

I den femte upplagan av Upphandlingens grunder redogörs för bestämmelserna i upphandlingslagarna och för hur de påverkar upphandlande myndigheter, enheter och leverantörer. I likhet med upphandlingslagarna följer kapitelindelningen i boken i huvudsak de olika stegen i upphandlingsprocessen, hela vägen från bestämmelserna om val av tillämpliga bestämmelser och upphandlingsförfarande till bestämmelserna om tilldelningsbeslut och tecknande av kontrakt samt överprövning och skadestånd. Dessutom ges en introduktion till några av de alternativa upphandlings-, avtals- och finansieringsformer som blivit allt vanligare under de senaste åren, till lagen (2008:962) om valfrihetssystem, lagen (2011:1029) om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet samt lagen (2016:1147) om upphandling av koncessioner.

Upphandlingens grunder riktar sig till offentliga inköpare, leverantörer, jurister, upphandlingskonsulter, beslutsfattare samt studenter och andra som vill ha en pedagogisk introduktion till upphandlingsområdet eller ett stöd i sitt dagliga arbete med upphandlingsfrågor. De tidigare upplagorna av Upphandlingens grunder har bland annat använts som kurslitteratur i såväl juristutbildningar som andra utbildningar vid universitet och högskolor och i ett stort antal andra utbildningar i både offentlig och privat regi.

Kristian Pedersen är advokat och delägare i Advokatfirman Kahn Pedersen. Förutom mångårig erfarenhet av arbete som advokat har han tidigare arbetat både vid Nämnden för offentlig upphandling och vid Konkurrensverket. Han är författare till en lång rad artiklar om upphandlingsfrågor i olika juridiska tidskrifter samt medförfattare till boken Centrala frågeställningar vid offentlig upphandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upphandlingens grunder - en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna
  2. +
  3. Förvaltningslagen : en kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningslagen : en kommentar av Kristina Ahlström (häftad).

Köp båda 2 för 968 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »