Offentlighet och sekretess inom polisen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2019-08-23
Upplaga
2
Förlag
Bruun juridik
Dimensioner
242 x 165 x 8 mm
Vikt
246 g
ISBN
9789172237810
Offentlighet och sekretess inom polisen (häftad)

Offentlighet och sekretess inom polisen

Häftad,  Svenska, 2019-08-23
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Offentlighet och sekretess inom polisen behandlar lagstiftningen kring offentlighet och sekretess med fokus på polisiär verksamhet. Författarna kommenterar och förklarar tillämpliga lagrum i tryckfrihetsförordningen, offentlighets- och sekretesslagen m.fl. författningar samt redogör för praxis i form av rättsfall och JO-beslut.

Denna andra upplaga är uppdaterad med de nya hänvisningarna i tryckfrihetsförordningen som trädde i kraft den 1 januari 2019. Vidare är den kompletterad med de nya reglerna i rättegångsbalken om misstänkts insynsrätt under förundersökningen. Även nya bestämmelser i offentlighets- och sekretesslagen som är av intresse för den polisiära verksamheten har tillförts. Utöver detta har hela sammanställningen uppdaterats med nya rättsfall och JO-beslut.

För att underlätta för läsaren och visa på den praktiska tillämpningen av teorin följer boken ett återkommande exempel för att visa på olika situationer i den polisiära vardagen där frågor om sekretess kan uppkomma.

Offentlighet och sekretess inom polisen vänder sig till såväl studenter på polisprogrammet som vidareutbildningar inom polisen men även till yrkesverksamma poliser.

Eftersom boken behandlar sekretess vid förundersökning kan den även användas av åklagare och andra myndigheter som bedriver förundersökning.

Boken omfattar 137 sidor och har ett omfattande sakregister.

Ulrika Rosén är kammaråklagare vid Södertörns åklagarkammare i Stockholm. Hon har även arbetat som adjunkt i straff- och processrätt vid Polishögskolan i Solna och Stockholms universitet.

Magnus Wahlund är polis och jurist, har arbetat som såväl polis som jurist vid polisen i Stockholm. Han har även arbetat som lärare vid Polishögskolan i Solna där han bl.a. har undervisat i offentlighet och sekretess.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Offentlighet och sekretess inom polisen
 2. +
 3. Förundersökning i brottmål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förundersökning i brottmål av Ove Bärgman (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Ordningsstörande brott - En studie av brottsbalken och annan lagstiftning, särskilt polislagen

  Gösta Westerlund, Maria Emanuelsson, Magnus Wahlund

  Ordningsstörningar - ofta i förening med våld och skadegörelse - sker ibland av deltagare i folksamlingar. Olika persongrupper, där deltagarna inte alltid är nyktra, väljer att störa allmän ordning genom att tillgripa våld för att protestera mot v...

 • Polisens vapenanvändning

  Gösta Westerlund, Linus Hagstedt, Magnus Wahlund

  När en polis i sin tjänsteutövning avlossar sitt vapen mot en människa ges detta naturligt nog stort utrymme i alla medier. Författarna tar upp och granskar kända fall från 1990 och framåt där användande av skjutvapen medfört dödsfall. Antalet rät...