Introduktion till försäkringsnäringsrätten - Försäkringsrörelselagen efter Solvens II (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2019-09-15
Upplaga
2
Förlag
Jure Förlag
SAB
Okb
ISBN
9789172237827
Introduktion till försäkringsnäringsrätten - Försäkringsrörelselagen efter Solvens II (häftad)

Introduktion till försäkringsnäringsrätten - Försäkringsrörelselagen efter Solvens II

Häftad Svenska, 2019-09-15
167
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Verksamheten i privata försäkringsföretag har länge ansetts vara av särskild betydelse för både enskilda och samhälle. På samma gång är verksamheten komplex till sin natur och förenad med särskilda risker. Det betyder bland annat att en kund normalt saknar förmåga att bedöma om en försäkringsgivare kommer att kunna infria eventuella ersättningsanspråk. Vidare har en kund i allmänhet små möjligheter att bedöma och påverka en försäkrings exakta innebörd och pris. Försäkringsrörelselagen (2010:2043) uppställer stränga krav rörande såväl meddelande av tillstånd för bedrivande av försäkringsrörelse som för verksamhetens bedrivande. För att garantera att dessa krav uppfylls har försäkringsrörelse underkastats Finansinspektionens tillsyn.

Solvens II-direktivet (2009/138/EG), som antogs den 25 november 2009, innebär en reformering av den grundläggande regleringen avseende verksamheten i försäkringsföretag. Försäkringsrörelselagen har av denna anledning varit föremål för ett omfattande förändringsarbete.

I boken ges en presentation av försäkringsnäringsrättens systematiska uppbyggnad efter implementeringen av Solvens II-regelverket. Fokus ligger på försäkringsrörelselagens bestämmelser. Framställningen utgår från de grundläggande skyddsaspekter som motiverar näringsrättslig reglering av den verksamhet som bedrivs i försäkringsföretag och hur regelverket möter dessa. Tonvikten i boken ligger på olika kategorier av regler och hur dessa samverkar med varandra.

Boken är avsedd att utgöra en lärobok för studenter och samtidigt vara ett stöd för yrkesverksamma jurister och ekonomer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Introduktion till försäkringsnäringsrätten - Försäkringsrörelselagen efter Solvens II
 2. +
 3. I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat

De som köpt den här boken har ofta också köpt I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv... av Johan Eriksson (pocket).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henric Falkman

 • Introduktion till försäkringsrätten

  Henric Falkman

  Verksamheten i privata försäkringsföretag har länge ansetts vara av särskild betydelse för både enskilda och samhället. Ur försäkringstagarnas synpunkt är verksamheten av betydelse av i huvudsak två anledningar - den bidrar till att enskilda perso...

 • Försäkringsrörelse - Tillståndsplikt och skyddade intressen

  Henric Falkman

  Verksamheten i försäkringsbolag har länge ansetts vara av särskild betydelse för både enskilda och samhälle. Samtidigt är verksamheten komplex till sin natur och förenad med speciella risker. Försäkringskunder agerar ofta på grundval av bristfälli...