Fastighetspanträttens huvuddrag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2020-01-10
Upplaga
2
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
242 x 164 x 7 mm
Vikt
186 g
SAB
Oeab-c
ISBN
9789172237988
Fastighetspanträttens huvuddrag (häftad)

Fastighetspanträttens huvuddrag

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-01-10
147
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är en lärobok som behandlar fastighetspant. Boken är i första hand skriven för att användas i kurser allmän fastighetsrätt.

Boken behandlar jordabalkens bestämmelser om inteckning och inteckningsåtgärder. Den tar också upp bestämmelserna om pantsättning av fast egendom, liksom rättsverkningarna av pantsättning. Innebörden av panträtt i fast egendom är framförallt att panthavaren har rätt till betalning för sin fordran när en myndighet fördelar medel på den fasta egendomen. Det kanske viktigaste fallet är när medel fördelas efter att en fastighet har utmätts och sålts exekutivt. Bestämmelserna om utmätning och exekutiv försäljning av fast egendom behandlas därför relativt utförligt, men även andra fall då en myndighet fördelar medel på den fasta egendomen tas upp, exempelvis vid expropriation och fastighetsbildning. Tyngdpunkten i boken ligger på inteckning och pantsättning av enskilda fastigheter medan gemensamma inteckningar behandlas mera översiktligt.

Boken är skriven av Jonny Flodin, adjunkt vid KTH och ansvarig för de civilrättsliga kurserna i fastighetsrätt vid skolan för arkitektur och samhällsbyggnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fastighetspanträttens huvuddrag
  2. +
  3. Hyra och annan nyttjanderätt till fast egendom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hyra och annan nyttjanderätt till fast egendom av Bertil Bengtsson, Richard Hager, Anders Victorin (häftad).

Köp båda 2 för 757 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonny Flodin