Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
639
Utgivningsdatum
2020-03-09
Upplaga
7
Förlag
Bruun juridik
Dimensioner
242 x 164 x 31 mm
Vikt
1056 g
ISBN
9789172238022
Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken (häftad)

Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-03-09
609
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Brott och påföljder är en modern läro- och referensbok i straffrätt som blivit mycket uppskattad. Boken utkommer nu i sin sjunde reviderade upplaga.

I bokens allmänna del kommenteras främst brottens rekvisit, förstadierna till samt medverkan vid brott liksom nödvärn, nöd, laga befogenhet och de andra ansvarsfrihetsgrunderna. I den så kallade brottskatalogen kommenteras samtliga gärningar i brottsbalken, många med hänvisningar och belysande exempel från rättspraxis.

Slutligen kommenteras de straff och andra påföljder som kan följa på brott. I avdelningen om påföljderna har framställningen koncentrerats till de kapitel som anger principerna för de olika straffen och påföljderna samt straffmätningen. Även reglerna om preskription och förverkande har getts ett ganska stort utrymme.

Sedan föregående upplaga har det skett ett flertal lagändringar, av vilka främst kan nämnas de i 6 kap om sexualbrott. Detta kap har i stort sett helt omarbetats. Utöver dessa ändringar kan nämnas mordparagrafen i 3 kap. En annan paragraf som mycket noga kommenteras är den nya paragrafen om sabotage mot blåljusverksamhet (13:5c). Under senare år har även tillkommit en del intressanta rättsfall. Det har därför känts befogat att presentera en ny sjunde upplaga.

Författare till boken är Gösta Westerlund, före detta universitetslektor i straffrätt vid Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, rådman Mats Dahlström, samt juris licentiat Anette Strand, tidigare verksam inom kriminalvården. De tre författarna har tidigare även varit verksamma som lärare på Polishögskolan i Sörentorp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brott och påföljder : en lärobok i straffrätt om Brottsbalken
  2. +
  3. Civilrätt - för polisens rättsvårdande och utredande verksamhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Civilrätt - för polisens rättsvårdande och utre... av Mats Dahlström, Leya Inci, Gösta Westerlund (häftad).

Köp båda 2 för 918 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna