Rätt i skolan - om grundläggande rättigheter och värden i den svenska skolan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2020-11-06
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
19 x 234 x 169 mm
Vikt
465 g
SAB
Em:oa
ISBN
9789172238220

Rätt i skolan - om grundläggande rättigheter och värden i den svenska skolan

Häftad,  Svenska, 2020-11-06
379
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rätt i skolan, om grundläggande rättigheter och värden i den svenska skolan behandlar olika fri- och rättigheter och värden som är centrala i skolan och som vår svenska skolutbildning bygger på. Med utgångspunkt i den konstitutionella rätten, närmare bestämt vår svenska grundlag, Europakonventionen, EU-rätten och Barnkonventionen, diskuterar boken olika situationer och problem som aktualiseras i skolans dagliga arbete och som elever, lärare, skolledning och skolans huvudman kan behöva ta ställning till i praktiken. Exempel på frågor som diskuteras är hur principen om barnets bästa ska förstås i skolsammanhang, hur långt elevens yttrandefrihet sträcker sig, elevers och lärares möjlighet till religiösa manifestationer i skolan, elevens möjlighet att få dispens från olika obligatoriska moment, rätten att starta och driva fristående skolor, etc. Boken behandlar också aktuella politiska frågor med anknytning till den svenska skolan såsom t.ex. etableringsstopp för fristående konfessionella skolor.

Rätt i skolan, om grundläggande rättigheter och värden i den svenska skolan riktar sig till var och en som är intresserad av skolfrågor ur ett rättsligt perspektiv, såväl verksamma inom skolväsendet som den som generellt intresserar sig för rättighets- och värdefrågor i skolan.

Hedvig Lokrantz-Bernitz är universitetslektor i konstitutionell rätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätt i skolan - om grundläggande rättigheter och värden i den svenska skolan
  2. +
  3. Juridisk metod i skolan : en handbok för rektorer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridisk metod i skolan : en handbok för rektorer av Nina Nilsson Rådeström, Lina Sidenhag (häftad).

Köp båda 2 för 715 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hedvig Lokrantz-Bernitz

  • Religionsfrihet : om rättsliga skiftningar och nyanser

    Victoria Enkvist, Hedvig Lokrantz-Bernitz, Kavot Zillén

    Religionsfriheten är en omdebatterad rättighet runt om i världen. I Sverige har frågor om religionsfrihetens betydelse och gränser aktualiserats under senare år ur såväl ett politiskt som ett rättsligt perspektiv. I den här boken diskuteras religi...