Trygghet i skolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Stiftelsen Tryggare Sverige
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2021-01-19
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
SAB
Oep
ISBN
9789172238268

Trygghet i skolan

Häftad,  Svenska, 2021-01-19
221
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn tillbringar större delen av sin tid i skolan. Samtidigt är skolan en av de vanligaste platserna där barn drabbas av brott. Sedan decennier vet vi även att många är otrygga i skolan, framför allt i omklädningsrum, i korridorer och på toaletter. Hur kan detta ha fått fortgå i decennier? Hur kan skolan bli säkrare och tryggare?

Det förebyggande arbetet i skolan har traditionellt sett varit inriktat mot så kallad social prevention med målet att reducera individers motivation att begå brott. Denna rapport innehåller en sammanställning av aktuell forskning och beprövade erfarenheter när det gäller betydelsen av den fysiska miljön för uppkomsten av brott och otrygghet. I rapporten presenteras också en modell för att kunna förbättra säkerheten och tryggheten i skolor genom situationell brottsprevention.

Rapporten, som är ett samarbete mellan Stiftelsen Tryggare Sverige och Länsstyrelsen Stockholm, syftar till att fungera som inspiration för hur kommuner, huvudmän och andra aktörer kan nå upp till Barnkonventionen och Agenda2030.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trygghet i skolan
  2. +
  3. Trygghet i kollektivtrafiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trygghet i kollektivtrafiken (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »