Grundläggande Kriminalteknik 4.0 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
377
Utgivningsdatum
2021-01-15
Upplaga
4
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
22 x 242 x 171 mm
Vikt
805 g
SAB
Oepb
ISBN
9789172238350

Grundläggande Kriminalteknik 4.0

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-01-15
449
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok är unik! Det är den enda bok som på ett både övergripande och detaljerat sätt går igenom ämnet kriminalteknik med utgångspunkt från svenska förhållanden och svensk lagstiftning. Boken är primärt skriven för polisutbildning men lämpar sig i hög grad för alla som har intresse av att känna till hur kriminalteknik går till i verkligheten. Boken är därför att rekommendera för t.ex. jurister, journalister och inte minst deckarförfattare.

Bokens upplägg följer i huvudsak läroplanerna i kriminalteknik vid polisutbildningarna på Linnéuniversitetet i Växjö, Södertörns högskola och Umeå universitet. Innehållet har granskats av elever och lärargrupperna vid de tre utbildningsorterna.

Författarna har gemensamt mer än 90 års erfarenhet av polisarbete i allmänhet och kriminalteknik i synnerhet.

I denna fjärde upplaga av boken är innehållet delvis omarbetat och uppdaterat för bättre pedagogisk utformning av kapitlen. Här tas bland annat upp fotografering och dokumentation, fingeravtryck, biologiska spår, stöldskydd och blodspårstolkning. I boken behandlas även hur dödsfall handläggs i Sverige, skador på brottsoffer, våld i nära relation, undersökning av jakt, flora och miljöbrott, kunskap om bränder, skjutvapen, vapenlagstiftning, bomber och illegal narkotikatillverkning. Nytt i denna upplaga är utredning av trafikolyckor.

Thomas Kupper började arbeta som kriminalteknisk fotograf 1972. Han har arbetat vid polisens tekniska rotel i Uppsala, Rikspolisstyrelsens Nationella Fingeravtrycksavdelning, NFA, och drygt 24 år vid Polishögskolan. Han har även arbetat vid polisutbildningen i Växjö. Thomas Kupper har erfarenhet från kriminaltekniskt arbete i Mellanöstern, Serbien, Montenegro och Estland. Han har även producerat utbildningsfilmer och informationsmaterial.

Jan Olsson har arbetat som polis sedan 1963, och som kriminaltekniker i över 25 år och har också arbetat som förundersökningsledare. Även Jan Olsson har utlandserfarenhet från kriminaltekniskt arbete i bl.a. Serbien, Litauen, Montenegro och Palestina. De senaste åren har Jan Olsson arbetat vid Polishögskolan i Stockholm och under åtta år som ämnesansvarig lärare i kriminalteknik vid polisutbildningen i Växjö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande Kriminalteknik 4.0
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna