Allehanda om skadestånd i avtalsförhållanden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2023-11-22
Upplaga
4
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
18 x 240 x 157 mm
Vikt
570 g
ISBN
9789172239210

Allehanda om skadestånd i avtalsförhållanden

Inbunden,  Svenska, 2023-11-22
432
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
ALLEHANDA OM SKADESTÅND I AVTALSFÖRHÅLLANDEN behandlar ett urval av frågor som bedömts vara av praktiskt intresse. Boken är avsedd att vara en hjälpreda i några av de mångahanda situationer som en stackars jurist kan ställas inför - eller, ännu värre, hamna i.

Här behandlas bl.a. kontraktsansvarets särart, skadestånd vid icke lagreglerade tjänster, advokatens ansvar för rådgivning, ansvarsbegränsningar samt försäkringsmöjligheter.

Boken innehåller bl.a. en utförlig systematisk rättsfallsförteckning. I denna kan läsaren finna rättsfall sorterade under olika rubriker som "Reklamation och preskription", "Hopp i kontraktskedjan" osv.

I denna fjärde upplaga har beaktats rättsutvecklingen sedan förra upplagan, och den systematiska rättsfallsförteckningen har kompletterats. Vissa avsnitt i boken har utvidgats.

BERTIL BENGTSSON har varit professor i civilrätt och justitieråd, och är nu verksam som professor i rättsvetenskap vid Luleå tekniska universitet. Han har tidigare utgett flera böcker om skadeståndsfrågor.

HARALD ULLMAN är sedan 2003 gästprofessor i affärsrätt, särskilt försäkringsrätt. Han har varit försäkringsjurist i 35 år. Han har utgett böckerna "Försäkring och ansvarsfördelning" och "Entreprenadförsäkring".

SVEN UNGER var advokat vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå fram till sin bortgång i januari 2023. Han var verksam som advokat inom området affärsjuridik i drygt 40 år. Han har utgett en rad böcker i spridda ämnen, bl.a. "Det uppochnedvända timglaset", "Bolagsstämma i praktiken. En teoribok" och "Ord i bild - en bok om bildspråk".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allehanda om skadestånd i avtalsförhållanden
  2. +
  3. Marknadsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadsrätten : en introduktion av Per Jonas Nordell (häftad).

Köp båda 2 för 712 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »