Vem bryr sig? : en bok om Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2010-02-11
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg
Medarbetare
Olafsson, Ingiberg (form)
Dimensioner
230 x 152 x 15 mm
Vikt
489 g
SAB
Occ.09 2010,Oh-c
ISBN
9789172241176

Vem bryr sig? : en bok om Sverige

Inbunden,  Svenska, 2010-02-11
169
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det talas ofta om hur bra vi har det i vårt land - men det gäller långt ifrån alla. Anna Sjödin och Thomas Hartman tar oss med på en annorlunda vandring genom Sverige. Vi får träffa Maria som glömmer bort att laga mat och aldrig duschar. Där finns Dagmar som åldras ensam och övergiven fram för sitt köksfönster medan klockan tickar. Anneli tvingas till sms-lån för att kunna köpa varma vinterjackor till barnen.

Vi möter en höger med förakt för svaghet, en socialdemokrati som skyddar myndighetsmakten och ett skrå av åsiktsjournalister som sedan länge tappat sina ideal. De njuter av varandras sällskap i konstruerade miljöer som bloggar, kulturprogram och Almedalen.

Den som värnar välfärden måste våga vara välfärdsstatens största kritiker. Den politiska kraft som vill ha människors stöd måste dela den ångest och de drömmar de mest utsatta i samhället lever med. Då minskar klyftorna i samhället och då först återfår politiken människornas förtroende.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vem bryr sig? : en bok om Sverige
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Gör det nu : om effektivitet och inre lugn

  Anna Sjödin

  Är du stressad? Svämmar mejlkorgen över? Skjuter du upp saker och tror att du ska hinna med dem sen? Räcker tiden aldrig till? Om du svarade ja på minst en fråga har du rätt bok framför dig. Frågan är om du har tid att låta bli att läsa den. Med b...

 • Pearls and Pitfalls in Thoracic Imaging

  Thomas Hartman

  How often have you been confronted with an image on a thoracic CT exam where you knew it didn't look 'normal', but you weren't sure whether it was 'abnormal' either? And if it is abnormal, is there a specific diagnosis you should be able to make d...