Det gula skrattet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2022-01-25
Förlag
Opal
Dimensioner
215 x 140 x 21 mm
Vikt
358 g
SAB
uHc
ISBN
9789172263963
Det gula skrattet (inbunden)

Det gula skrattet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-01-25
126
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det gula skrattet är en universell och stark berättelse om ensamhet, vänskap och tillit, men den präglas lika mycket av viktiga teman som klimatförändring och vikten av det skrivna ordet.

Jag sveper in mina fötter som nästan har tappat känseln, och blundar. Det är som om ögonen följer gångar inne i hjärnan, långa vindlande gångar bakåt genom tiden och minnena. Jag hamnar i vår lägenhet, för flera år sedan. Innan den långa vintern.

Hewa är på flykt från ett krig. Hon vet inte vart hon är på väg, bara att hon måste komma så långt bort som möjligt. Det är kallt och ödsligt, men i skogen möter hon någon lika ensam som hon. Hewa börjar berätta sin berättelse, om hur landet hon föddes i sakta förändrades till oigenkännlighet.

Med sig i flykten bär hon sin mammas hemliga anteckningsböcker och det viktiga uppdraget att föra dem i säkerhet.

På samma plats, i en annan tid står Arran inför sitt första uppdrag i smältzonen. Sakta vävs deras öden samman, och Hewas berättelse får liv på nytt.

Viveka Sjögren är en prisbelönt författare och illustratör som har en förmåga att fånga unga läsares tankar och funderingar. Hon har både en Elsa Beskow-plakett och en Augustnominering i bagaget.

En stark berättelse om vänskap, tillit och hemligt motstånd. Boken väcker de stora frågorna om de små varningsklockorna i vår egen tid. Martin Schibbye, journalist.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det gula skrattet
 2. +
 3. Vintersång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vintersång av Jean-Claude Mourlevat (häftad).

Köp båda 2 för 304 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det gula skrattet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  Bokhyllaniskuggan, 5 september 2022

  ❥ Recension

  Läsålder 12-15 år (eller 33 🙃)

  När jag hade läst sista sidan vände jag mig mot min man och sa med ynklig röst "ääälskling, boksmällaaa" varpå han direkt förstod att jag läst en extra bra bok, en bok som grävt sig in i mig.

  Den här boken är lika bra som den är vacker (och jag älskar när boksidorna är såhär frasiga!). Berättelsen hade mig i sitt grepp redan i prologen och det var fängslande läsning! Världsbygget är både verkligt och främmand... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Viveka Sjögren