Om moralen - Avhandling om den mänskliga naturen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Avhandling om den mänskliga na (del 3/3)
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Översättare
Jim Jakobsson
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
213 x 143 x 21 mm
Vikt
420 g
SAB
Dd
ISBN
9789172350502
Om moralen - Avhandling om den mänskliga naturen (inbunden)

Om moralen - Avhandling om den mänskliga naturen

ett försök att införa den experimentella metoden i studiet av människan; Bok 3 - Om moralen

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2004-01-01
189
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med den tredje delen av Avhandling om den mänskliga naturen avslutar Hume sitt projekt att utveckla en samlad teori om alla viktiga aspekter av mänskligt tänkande och handlande.

I början av Om Moralen ger Hume den klassiska formuleringen av en princip som haft och har mycket stort inflytande: man kan aldrig sluta sig till hur någonting bör vara från hur någonting är. Hur gärna vi än vill hitta något i sakernas egen na tur som garanterar riktigheten i våra moraliska uppfattningar så finns det ett logiskt gap mellan fakta och värderingar, som enligt Hume bar a våra känsla kan överbrygga.Om Moralen innehåller inte bara en allmän teori om vad moral är, utan även många konkreta iakttagelser om olika moraliska och politiska företeelser: om rättvisa, om egendom, om löft en, om storsinthet, om godhet och välvilja, och mycket annat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om moralen - Avhandling om den mänskliga naturen
  2. +
  3. Om förståndet - Avhandling om den mänskliga naturen 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om förståndet - Avhandling om den mänskliga nat... av David Hume (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Hume

Övrig information

Med den tredje delen av Avhandling om den mänskliga naturen avslutar Hume sitt projekt att utveckla en samlad teori om alla viktiga aspekter av mänskligt tänkande och handlande.

I början av Om Moralen ger Hume den klassiska formuleringen av en princip som haft och har mycket stort inflytande: man kan aldrig sluta sig till hur någonting bör vara från hur någonting är. Hur gärna vi än vill hitta något i sakernas egen natur som garanterar riktigheten i våra moraliska uppfattningar så finns det ett logiskt gap mellan fakta och värderingar, som enligt Hume bara våra känsla kan överbrygga.

Om Moralen innehåller inte bara en allmän teori om vad moral är, utan även många konkreta iakttagelser om olika moraliska och politiska företeelser: om rättvisa, om egendom, om löften, om storsinthet, om godhet och välvilja, och mycket annat.