Döden, livet och verkligheten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Bokförlaget Thales
Dimensioner
200 x 125 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
De
ISBN
9789172350519

Döden, livet och verkligheten

essäer

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2005-05-01
147
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Så här presenterar författaren sin bok: ""Den här boken behandlar klassiska filosofiska problem det som brukar kallas eviga frågor och min ambition har varit att den ska kunna läsas av i stort sett vem som helst som intresserar sig för dessa problem. Jag har försökt undvika att drunkna i detaljer, tekniska utredningar, idéhistoriska referenser och andra sidospår, även om dessa i och för sig ofta kan vara viktiga. Mina essäer är därför korta. Facktermer förekommer nästan inte alls. Några exempel på de eviga frågor jag diskuterar är följande: Finns det några skäl att vara rädd för döden? Kan vi någonsin göra något annat än det vi faktiskt gör? Vad är det som gör en handling moraliskt riktig? Har människor en själ? Vad består verkligheten av? Vad är människovärde för något? Finns det några självklara sanningar? Finns det några absoluta sanningar? Varför finns det någonting snarare än ingenting? Kan vi veta att det finns någonting? I så fall hur?""

Lars Bergström är professor emeritus i praktisk filosofi vid Stockholms universitet och är också känd röst i radioprogrammet ""Filosofiska rummet"" i P1.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Döden, livet och verkligheten
 2. +
 3. Grundbok i värdeteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundbok i värdeteori av Lars Bergström (häftad).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Döden, livet och verkligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket bra essäsamling i filosofi.
  Mac (Skåne), 15 februari 2019

  Professor emeritus i filosofi Lars Bergström har skrivit filosofiska essäböcker tidigare, detta är nog en av de senare. Boken är synnerligen välskriven i en behaglig litterär anda, rimligt befriad från facktermer.

  Ämnena är mycket välvalda och spänner från döden, livets mening till jagets karaktär m.m. allt i allt 200 sidor fullspäckad litterär filosofi i bästa form vilket ger 15 mycket läsvärda essäer.

  Jag kan verkligen rekommendera boken som en tankens sköna resa i ett va... Läs hela recensionen

 2. Intressant för den oinsatte
  Henrik R. (Uppsala), 24 april 2011

  Essäbok av filosofiprofessor Lars Bergström. Korta och väldigt icke-tekniska funderingar kring ett antal klassiska filosofifrågor. Smårolig därtill.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lars Bergström

Övrig information

Så här presenterar författaren sin bok: "Den här boken behandlar klassiska filosofiska problem det som brukar kallas eviga frågor och min ambition har
varit att den ska kunna läsas av i stort sett vem som helst som intresserar sig för dessa problem. Jag har försökt undvika att drunkna i detaljer, tekniska utredningar, idéhistoriska referenser och andra sidospår, även om dessa i och för sig ofta kan vara viktiga. Mina essäer är därför korta. Facktermer förekommer nästan inte alls. Några exempel på de eviga frågor jag diskuterar är följande: Finns det några skäl att vara rädd för döden? Kan vi någonsin göra något annat än det vi faktiskt gör? Vad är det som gör en handling moraliskt riktig? Har människor en själ? Vad består verkligheten av? Vad är människovärde för något? Finns det några självklara sanningar? Finns det några absoluta sanningar? Varför finns
det någonting snarare än ingenting? Kan vi veta att det finns någonting? I så fall hur?"
Lars Bergström är professor emeritus i praktisk filosofi vid Stockholms universitet och är också känd röst i radioprogrammet "Filosofiska rummet" i P1.