Klimatetik : rättvisa, politik och individens ansvar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2015-09-08
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Medarbetare
Lundvall, Renée (form) / Brülde, Bengt (foto)
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
513 g
ISBN
9789172350991
Klimatetik : rättvisa, politik och individens ansvar (häftad)

Klimatetik : rättvisa, politik och individens ansvar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-09-08
217
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Utsläppen av växthusgaser håller på att förändra livsbetingelserna på jorden på ett omvälvande sätt. Den här boken handlar om de etiska utmaningar som klimathotet ger upphov till. Att tänka klart kring den globala uppvärmningen kräver inte bara att vi vet vad problemen beror på och hur de kan lösas, utan även att vi bestämmer vad som bör göras, och vem som bör göra vad. Hur stora uppoffringar måste vi vara beredda till för att bromsa klimatförändringarna och dämpa deras negativa effekter? Hur ska ansvaret delas mellan världens länder? Och vilket ansvar har individer som du och jag att själva göra något?

Klimatetik rättvisa, politik och individens ansvar presenterar och bidrar till den internationella etiska och politisk-filosofiska diskussionen av dessa frågor. Boken kräver inga förkunskaper i vare sig internationell politik eller moralfilosofi. Den riktar sig till var och en som vill fördjupa sina kunskaper och sitt tänkande kring mänsklighetens kanske största utmaning och lämpar sig även som kurslitteratur.

Bengt Brülde är professor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet. För många är han bekant som radiofilosofen i P3-programmet Christer. Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Lyckans och lidandets etik (Thales 2009).

Göran Duus-Otterström är docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han har mångårig erfarenhet av forskning och undervisning om klimatetik och klimatpolitik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klimatetik : rättvisa, politik och individens ansvar
  2. +
  3. Miljöpolitik : i går, i dag, i morgon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miljöpolitik : i går, i dag, i morgon av Lennart J Lundqvist (häftad).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna