Praktisk etik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2016-10-12
Upplaga
3
Förlag
Bokförlaget Thales
Översättare
Jim Jakobsson
Originaltitel
Practical Ethics, Third Edition
Medarbetare
Jacobsen, Ulf (form)
Dimensioner
226 x 150 x 31 mm
Vikt
798 g
ISBN
9789172351011

Praktisk etik

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-10-12
227
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Peter Singers klara och innehållsrika bok Praktisk etik har alltsedan den första utgivningen 1979 varit den klassiska introduktionen till tillämpad etik, och översatts till många språk.

Bland bokens frågor finns sådana som direkt rör våra individuella handlingar. Är det försvarbart att köpa lyxvaror åt mig själv när andra svälter eller dör i sjukdomar som är lätta att bota? Bör jag avstå från kött som produceras i djurfabriker? Gör jag fel om mitt ekologiska fotavtryck är större än det globala genomsnittet? Andra frågor rör oss som medborgare i demokratiska samhällen: frågor om jämlikhet och om diskriminering på grund av ras, kön eller etnisk tillhörighet; om djurförsök och användning av mänskliga embryon för forskning; om eutanasi och prioriteringar inom vården; om politiskt våld, krig och terrorism och om vad vi kan och bör göra för att komma tillrätta med miljöproblemen.

Peter Singer har kallats världens mest inflytelserika filosof. Han klarlägger de relevanta argumenten överskådligt och lättfattligt, med starkt engagemang men utan ideologiska bindningar. Han frilägger de filosofiska rötterna till dagens kontroverser, där den yttersta nöd parad med blixtsnabb teknisk utveckling och ekonomiskt överflöd ställer moralens frågor på sin spets.

Till den tredje upplagan har författaren reviderat och uppdaterat hela boken, och dess- utom lagt till ett nytt kapitel om klimatetik, en av vår tids viktigaste etiska utmaningar. Den presenteras i en helt ny översättning till svenska av Jim Jakobsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk etik
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Praktisk etik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt smart bok
    EL, 25 oktober 2016

    Han säger som det är utan att hålla tillbaka, det gäller att vara välvillig. Oerhört intressant och man börjar spekulera själv i hur man handlar och ser på både människor och icke-mänskliga djur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Singer