Istället för doping - Bygg en stark och lätt kropp med rätt kost och hormon (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2009-06-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Dimensioner
215 x 185 x 20 mm
Vikt
460 g
ISBN
9789172411753
Istället för doping - Bygg en stark och lätt kropp med rätt kost och hormon (häftad)

Istället för doping - Bygg en stark och lätt kropp med rätt kost och hormon

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2009-06-30

Slutsåld

Rätt kost och hormonellt intelligent träning en oslagbar kombination! Den av svenska fysiologer på 1960-talet introducerade kolhydratladdningen har visat sig otillräcklig för dagens krävande idrottsprestationer. Den leder dessutom till allvarliga sjukdomstillstånd både hos idrottare och hos alla andra. Inom elitidrotten avbryts träningen varje säsong av prestationsnedsättande sjukdomsperioder och inflammatoriska tillstånd.

Lösningen har för många blivit förbjudna preparat doping. Fusket solkar idrottens rykte och leder till svåra sjukdomstillstånd!

Jägarkosten, den kost vi är anpassade för (kallas också LCHF, Low Carb High Fat) innebär nya möjligheter. Den gör inte bara vanligt folk friska och smala, utan den ger också den moderna idrottaren en järnhälsa, som tillsammans med en normalisering av hormonsystemet med höjda nivåer av testosteron och tillväxthormon, också ger en rejäl höjning av prestationsförmågan!

Boken kombinerar jägarkosten med hormonellt intelligent träning.

"Är du ett fan av lågkolhydratkost bör du kasta ett öga på Frank Nilssons Istället för doping!"
Body Magazine

"Bör läsas om och om igen."
Radio Högsby

OS guld 2010 till Björn Ferry
"Björn Ferry började med LCHF i månadsskiftet juli/augusti (2009) efter att ha läst Frank Nilssons bok "Istället för doping!" flera gånger.

Författaren Frank Nilsson är lärare i naturvetenskapliga ämnen på gymnasienivå. Han arbetar sedan fem år tillbaka med kost- och hälsofrågor. Frank föreläser i föreningar, på företag och förvaltningar om jägarkost, animalisk högfettkost, vår ursprungliga föda. Denna kost har han ätit i sju år och gick redan det första året ned 10 kg med kraftigt förbättrade värden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Istället för doping - Bygg en stark och lätt kropp med rätt kost och hormon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klart läsvärt bok!
  En man, 7 mars 2011

  Även om inte du idrottar så får du mycket nyttigt information om kostens betydelse till kroppen och prestation. Att boken går tvärsemot rådande paradigmer orsakar naturligtvis ramaskri bland tillskottsförespråkarna som gärna hänvisar till studier som just tillskottsföretagen och annan industriell mattillverkare har finansierad.

  Om Björn Ferry inte blev sämre utan tvärtom han blev friskare och kan träna mer (mindre sjukdagar) så är boken inte helt fel eller hur?

 2. Nej, det här är ingen bra bok.
  vaplu, 8 september 2010

  Tvärtom är det en riktigt dålig bok. Framför allt p g a att den blandar riktiga redogörelser för kroppens fysiologi med författarens egna ogrundade slutsatser och teorier, utan att göra skillnad på detta. Istället framställs allt precis som det vore lika välgrundad vetenskap. Är man inte är på sin vakt eller har tillräckliga baskunskaper så kan man lätt invaggas i att det faktiskt är så här det fungerar.

  Boken innehåller många referenser, men inte till författarens egna slutsatser s... Läs hela recensionen

 3. Revolutionerande, förklarande och sannolikt.
  Blixten, 30 december 2009

  När Jan Boklöv i slutet på 1980-talet introducerade sin V-stil häcklades han av många. Snart stod det dock klart att man hoppade längre med V-stilen och att det var en förutsättning om man ville stå på prispallen.

  Kanske blir LCHF snart också en förutsättning om man vill vara på topp?
  Fram tills dess är det en konkurrensfördel.

 4. Rekommenderas varmt!
  Sven A, 28 december 2009

  Jonas K tycks ha fått det hela om bakfoten, eller har han kanske anknytning till den tillskotts- och gainersindustri som ser sina inkomster hotade när bokens budskap slår igenom?

  Som titeln anger ger boken ett alternativ till de sjukdomsframkallande dopingpreparaten och de hälsoförstörande sportdryckerna och energitillskotten. Det tycks också som om bokens budskap nu i växande omfattning börjat prövas, framför allt bland skideliten, så nu får vi kanske se dem i spåret på kommande OS... Läs hela recensionen

 5. Undvik
  JonasK, 6 november 2009

  Äter själv enligt lchf och boken är tyvärr en orgie i selektivt tolkade studier och rena fabrikationer. Tråkigt, då en seriös bok på svenska om hård träning på lågkolhydratkost hade varit ett välkommet inslag och fyllt ett hål i litteraturen!

Visa alla 5 recensioner