Drömmen påverkar ditt liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Psykologi
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2010-01-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Björn Mattsson
Originaltitel
Drømmens psykologi. Ny förståelse og praktisk bruk av drøm
Dimensioner
216 x 142 x 17 mm
Vikt
360 g
SAB
Doeg
ISBN
9789172411760
Drömmen påverkar ditt liv (inbunden)

Drömmen påverkar ditt liv

Inbunden Svenska, 2010-01-31
167
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En handbok om drömmar
Alla kan lära sig att förstå mer om sina drömmar. Drömmen är ett omedvetet tankearbete där du ofta hittar lösningar på frågor som kan upplevas som problem i vaket tillstånd. Boken ger många exempel på det som författarna kallar för vardagsdrömmar, värdedrömmar och temadrömmar.
Drömmar kan också analyseras i förebyggande syfte. Vi bearbetar inte bara våra känslor i drömmen. Vi förbereder oss även för kommande utmaningar och förändringar.

Nya forskningsrön
I bokens första del gör Paul Jan Brudal en genomgång av vad hjärnforskningen i dag vet om drömmarnas uppkomst, förlopp och betydelse för oss. Hur drömmer man i andra kulturer? Har drömmar ett eget språk som går att tolka och förstå?

Har drömmarna något värde?
I bokens andra del skriver Lisbet Brudal om sin kliniska verksamhet och möten med patienter och deras berättelser om sina drömmar. Finns det sanna drömmar? Har drömmen ett värde? Kan drömmar bota psykiska kriser?

Drömmen påverkar ditt liv är inte en bok om drömtydning. Den går ett steg djupare och förklarar drömmens funktion och betydelse.

Författarna är gifta med varandra och två ledande norska drömforskare. Paul Jan Brudal har varit chefpsykolog vid flera psykiatriska sjukhus i Norge, men är i dag privatpraktiserande. Han har skrivit ett flertal akademiska läroböcker. Lisbet Brudal är psykoterapeut och väl etablerad som författare (13 böcker). Hon är också kolumnist i norska dagstidningar.
En tidigare utgåva av denna bok utkom på svenska 1996 (Drömpsykologi). Denna reviderade utgåva är uppdaterad med nya rön inom hjärnforskningen och med aktuella fallbeskrivningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömmen påverkar ditt liv
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »