Grunden den heliga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
69
Utgivningsdatum
2016-11-09
Förlag
Ellerströms förlag AB
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Holy the Firm
Dimensioner
185 x 125 x 5 mm
Vikt
108 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789172474475

Grunden den heliga

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-11-09
204
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I mitten av 1970-talet slår sig författaren Annie Dillard ned i ett hus vid Stillahavskusten, ensam med en katt, en spindel och ett stort fönster med utsikt mot havet. Under sina två år vid Pugetsundet ställer hon sig frågor om tid, verklighet, offerdöd och Guds vilja.

I Grunden den heliga skriver hon om en mal som förtärs av en ljuslåga, en sjuårig flicka som brännskadas i en flygolycka, ett dop på en strand, klippiga berg och salta hav. Resultatet är en lysande essä om livets skönhet och grymhet.

Annie Dillard (f. 1945) debuterade med diktsamlingen Tickets for a Prayer Wheel 1974 och fick ett omedelbart genombrott året därpå med sin Pulitzerprisbelönade första prosabok, Pilgrim at Tinker Creek. Dillard framstår som en modern naturfilosof, en Henry David Thoreau för vår tid. Tillsammans med Joan Didion representerar hon amerikansk nonfiction när den är som mest enastående. ellerströms har tidigare gett ut Dillards Att lära en sten att tala. Expeditioner och möten (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grunden den heliga
  2. +
  3. Firman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Firman av John Grisham (kartonnage).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grunden den heliga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svårfångad grund
    Christer Petersson, 25 januari 2017

    Annie Dillard skriver naket om angelägna ämnen. Den här boken är inte lättläst, den heliga grunden svårfångad. Här sägs något mycket väsentligt, men det krävs omläsningar för att riktigt förstå vad

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Annie Dillard