Sarmatiska havet : spår och spådomar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2019-12-01
Förlag
Ellerströms förlag AB
Dimensioner
210 x 152 x 19 mm
Vikt
507 g
SAB
Kt
ISBN
9789172475670
Sarmatiska havet : spår och spådomar (häftad)

Sarmatiska havet : spår och spådomar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-12-01
129 216
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det sarmatiska havet är djupt och vidsträckt. Från Östersjön till Kreta och Altai svallar dess böljor, över pontiska och pannoniska skär och holmar, längs kuster utan början eller slut. Gravkullar med stenbeläten och labyrinter höjer sig över horisonten, gömmande på onda minnen och guld. De långa stränderna är beströdda med benknotor och brinnande stenar. Men dess mjuka sand är inte sand, utan mycket små pusselbitar. Och blundar du hör du bara hästarna. Sarmatiska havet är resultatet av sexton års spaning efter fakta och myter kring vår skandinaviska identitet. Det är ett verk som visar släktskap med såväl Walter Benjamins Passagearbetet som med Jorge Luis Borges metafiktioner om biblioteket och världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sarmatiska havet : spår och spådomar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och innehållsrik
    Jonatan Ståhl, 23 juni 2021

    Poetisk spännande och lärorik bok i annorlunda utformning. Man får själv göra kopplingar för att skapa sammanhang mellan de olika referenserna och bygga ihop en berättelse med både historiska och mytologiska inslag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tomas Ljung