Handbok för handledare : Handledning i praktisk yrkesverksamhet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2017-08-03
Upplaga
2
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Handbok för handledare : Handledning i praktisk yrkesverksamhet
Illustratör/Fotograf
Sebastian Quick
Dimensioner
201 x 153 x 15 mm
Vikt
242 g
ISBN
9789172511668

Handbok för handledare : Handledning i praktisk yrkesverksamhet

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-08-03
378
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Praktiska råd och tips om handledning i företag och organisationer.

Kunskap, kommunikation, reflektion. Det spelar ingen roll om det handlar om en ny medarbetare på jobbet, en praktikant eller en student som står beredd att ta första klivet in i arbetslivet. Hur denna person tas emot och handleds har stor betydelse, både för arbetsplatsen, handledaren och inte minst för personen själv.

I Handbok för handledare går författarna på djupet med vad som egentligen menas med kunskap och lärande. Här presenteras olika modeller för handledning och författarna ger exempel på hur modellen kan fungera i verkligheten. Boken ger en tydlig genomgång av handledningsprocessen och ger praktiska råd och tips på hur man som handledare på bästa sätt kan få en person som är ny i verksamheten att känna sig välkommen och snabbt komma in i nya och viktiga arbetsuppgifter på rätt sätt.

Britt Johansson är symbolpedagog, vårdlärare, sjuksköterska och processhandledare i omvårdnad. Hon har lång erfarenhet av undervisning och arbetar sedan mer än femton år i egen regi som utbildare med fokus på handledning, kommunikation, bemötande och professionell hållning. Britt har alltid haft ett stort engagemang och starkt intresse för praktisk handledning av studenter och nya medarbetare och genomför åtskilliga utbildningar med detta fokus inom kommuner och landsting i södra Sverige.

Christin Olsson har en bakgrund som sjuksköterska, barnmorska, vårdlärare, processhandledare och symbolpedagog. Hon arbetar sedan tjugo år i egen regi främst med processhandledning, kreativa uttryckssätt och utbildningar inom kommunikation, bemötande, teamutveckling samt handledning i praktisk yrkesverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok för handledare : Handledning i praktisk yrkesverksamhet
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 607 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna