Ny som chef - i kommunal verksamhet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2018-01-28
Förlag
Komlitt
Dimensioner
205 x 153 x 15 mm
Vikt
350 g
ISBN
9789172511767
Ny som chef - i kommunal verksamhet (inbunden)

Ny som chef - i kommunal verksamhet

Inbunden Svenska, 2018-01-28
423
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den som är ny som chef kommer snabbt in i en situation där mycket måste göras - det kan handla om rekryteringar, budgetarbete, digitaliseringsfrågor och verksamhetsplaner. Eller något förhållandevis enkelt som att skicka ut en ordentlig kallelse till en arbetsplatsträff eller svara på en fråga från en bekymrad medborgare.
Men som chef finns det mer att förhålla sig till än det som syns och hörs och görs. Den som leder en kommunal verksamhet måste också förstå vad det innebär att verka i en politiskt styrd organisation och att arbeta på uppdrag av medborgarna. Detta, liksom en god förståelse av vad ledarskap och medarbetarskap innebär, påverkar utfallet av arbetet lika mycket som kunskap om budgetramar och förordningar. Claes Jarlvi, med mångårig erfarenhet av att leda kommunala verksamheter, guidar i boken vant läsaren genom detta svårnavigerade fält.
Texten interfolieras löpande av Bim Riddersporre, psykolog och lektor vid Malmö universitet. Bim bidrar till förståelsen av de mera subtila och svårfångade aspekterna av det som händer på en arbetsplats, i det här fallet inom en kommunal förvaltning. Detta görs med bas i forskning och med hjälp av en del teoretiska begrepp och infallsvinklar som kan skärpa blicken och klara tankarna.
Sammantaget är Ny som chef i kommunal verksamhet en oumbärlig introduktion till alla nya kommunala chefer - men även en inspirerande samtalspartner till chefer med några års erfarenhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ny som chef - i kommunal verksamhet
  2. +
  3. Kriget mot kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriget mot kroppen av Erik Hemmingsson, Stina Wollter (inbunden).

Köp båda 2 för 652 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna